(UŽIVO) VUČIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI IZ ABU DABIJA: Predsednik govori o svim aktuelnim temama 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Abu Dabija gde na poziv šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, boravi u radnoj poseti. 

O pritiscima na Srbiju

– Zapad će želeti da uzme Putinu iz ruke kosovsku kartu. Godinu dana sam slušao kako ćemo sutra da uvedemo sankcije, a kako neki drugi neće, a onda su promenili ploču. I tako to stalno ide. Rukovodićemo se svojim interesima i čuvaćemo sovju politiku.

Predsednik veruje da ćemo uspeti da nastavimo da se držimo svoje politike nezavisnosti i samostalnosti uprkos pritiscima da uvedemo sankcije Rusiji.

– Rukovodićemo se svojim interesima i čuvaćemo svoju politiku. 

Vučić je kritikovao deo opozicije koji je bio na vlasti od 2000. do 2012. godine i kazao da su ljudi iz Narodne stranke oni koji su veoma zaslužni za neupsehe Srbije i uspehe Prištine.

O govorima Putina i Bajdena

Predsednik je na početku svog razgovora prokomentarisao današnje obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena.

– Obojica govornika potvrdila su razlike koje postoje u doživljaju današnjeg sveta i potezima koji predstoje. Niko nije govorio o miru, već samo o pobedi nad drugom stranu. Za Putina je istina na strani Rusije, a za Bajdena Ukrajina nije mesto gde će Rusija da pobedi. Jasno je da idemo ka daljem rasplamsavanju sukoba. Jasno je da niko ne želi da prihvati rešenje u sredini, već samo svoju pobedu, odnosno poraz druge strane.

Predsednik je istakao da nema nikakve sumnje da je situacija veoma teška i da će biti sve teža.

– Očekujem pojačane napade u ovom trenutku sa nešto pripremljenije ruske strane i ukrajinske kontraofanzive u mesecima koji dolaze. Mislim da je za nas veoma važno da se koncentrišemo na pokušaj da izađemo iz krize, da pomno pratimo šta je to što se tamo zbiva ali i da zaštitimo i sačuvamo mir i ono što je za nas najvažnije, napredak naše ekonomije. Moramo prihvatimo izazov da budemo ozbiljno naoružani da bi odvratili svakoga od potencijalnog napada na našu zemlju.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić prisustvovao je otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije, a sastao se i sa predsednikom UAE, ali drugim visokim zvanicama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare