Stefanović: Predsednik Vučić dao je najbolji odgovor svima koji sumnjaju u spremnost Srbije 

Član predsedništa SNS Nebojša Stefanović istakao je da Srbija nastavlja da jača svoju Vojsku i svoj sistem odbrane, kao i da je predsednik Aleksandar Vučić dao najbolji odgovor svima koji sumnjaju u spremnost Srbije.

– Predsednik Aleksandar Vučić dao je najbolji odgovor svima koji sumnjaju u spremnost Srbije da se suoči sa današnjim ogromnim bezbednosnim izazovima. Nastavljamo da jačamo svoju Vojsku i naš sistem odbrane, jer je to najbolja garancija naše slobode i naše nezavisnosti, naročito u vreme kada se ceo svet ubrzano naoružava.

Poruke predsednika Vučića o nastavku modernizacije naše Vojske, pravi su odgovor naše zemlje na sve dileme o tome da li smo sposobni da branimo ono što nam je najvažnije, naš mir i nezavisnost. Jesmo spremni i nastavljamo da još više ulažemo u našu vojsku, zato što bez njene modernizacije, bez boljeg standarda njenih pripadnika, njihove bolje edukacije i bez najsavremenije tehnike, nije moguće da zaštitimo našu zemlju i naše građane.

Reforma i modernizacija naše Vojske bio je i ostao prioritet politike predsednika Vučića. Isključivo njegovim naporom i kao nekadašnjeg ministra odbrane, pa premijera i danas predsednika Republike, naša Vojska je podignuta sa samog dna, na koju su je dovele prethodne vlade i predsednici i za izuzetno kratko vreme postala ono što treba da bude – najjača u ovom delu Evrope, sa isključivim ciljem zaštite sopstvene zemlje. Imao sam privilegiju da kao ministar odbrane aktivno sarađujem sa predsednikom na ovom procesu vraćanja snage našoj odbrani i vraćanja dostojanstva pripadnicima naše Vojske, pa sam imao priliku i da se lično uverim koliko je naša vojska napredovala od kada je o njoj brigu preuzeo predsednik Vučić.

Naše građane ohrabruje opredeljenost predsednika Vučića da se još više ulaže u Vojsku Srbije, naročito danas, kada se ceo svet ubrzano naoružava, kada se sve veći budžeti troše na vojsku i kada je bezbednost ugrožena na mnogim stranama sveta, uključujući i Evropu. 

Niko nas neće poštovati ako nemamo jaku, motivisanu i savremenu Vojsku. Stalna modernizacija oružanih snaga nije luksuz, već životna potreba svake države.  

U tom smislu raduje prijem novih pripadnika specijalnih jedinica, kao što raduje i nabavka velikog broja najsavremenijeg oruđa od domaćih proizvođača. To je ujedno i veliki podstrek našoj ekonomiji, u kojoj namenska industrija ima važno mesto.

Srbija ima mnogo toga da ponudi svetu kada je reč o najsavremenijem oružju i zato je naše prisustvo na jednom od najvećih sajmova naoružanja u svetu, u Abu Dabiju, izuzetna prilika da još više podignemo naše izvozne kapacitete. 

Naročito je važno što je predsednik Srbije, svojim prisustvom, stao ispred naše namenske industrije i njenih vrhunskih proizvoda, jer dobro zna koliko je za Srbiju važno da se na svetskoj sceni predstavi kao odgovoran i pouzdan partner – rekao je Stefanović. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare