Sjajne vesti za Srbiju: Evroligaš i dvojac iz CSKA igraju protiv Grčke!

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u hali „Aleksandar Nikolić“ gde je počela pripreme za poslednja dva odlučujuća meča za plasman na Mundobasket.

Orlovima je neophodna jedna pobeda iz dva meča protiv Grčke (petak, Atina) i Velike Britanije (ponedeljak, Beograd) kako bi i definitivno overili vizu za SP u košarci koje se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Sjajna vest za Orlove je ta što će već protiv Grčke nastupiti Ognjen Jaramaz, član Bajerna iz Minhena, kao i dvojac moskovskog CSKA Dejan Davidovac i Nikola Milutinov, piše Sportal.


Uz njih, Svetislav Pešić okupio je još 12 igrača: Stefan Jović, Aleksa Radanov, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nemanja Dangubić, Marko Pecarski, Aleksa Uskoković, Nemanja Đurišić… Naknadno je pozvan i mladi igrač FMP Nikola Šaranović.

U sastavu Srbije protiv Grčke neće biti Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Vasilije Micić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Uroš Trifunović. 

Utakmica u Atini na programu je u petak u 18 časova, a poslednji kvalifikacioni duel protiv Velike Britanije je 27. februara u 20 časova. Iz grupe I plasman na Svetsko prvenstvo obezbedili su Letonija i Grčka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare