Putin se danas obraća narodu i svetu, govor zovu „istorijskim“ za Rusiju: Otkriće ciljeve za 2. godinu rata?

Ruski predsednik Vladimir Putin danas će održati govor o stanju nacije pred oba doma ruska parlamenta, piše Telegraf. Očekuje se da će izneti ciljeve Rusije za drugu godinu rata u Ukrajini. Neki ruski posmatrači veruju da će govor biti „istorijski“ za Rusiju i da se neće obratiti samo svojoj zemlji, već celom svetu.

Putin će održati govor samo nekoliko dana pre godišnjice početka rata u Ukrajini.

Očekuje se da će Putin izneti svoja razmišljanja o svetu i ekonomskom napretku Rusije otkako su zapadne zemlje reagovale na invaziju uvođenjem oštrih sankcija.

„U tako ključnom i kompleksnom trenutku našeg razvoja i naših života, svi čekaju poruku u nadi da će čuti procenu onog što se događa, procenu specijalne vojne operacije“, rekao je juče Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Kremlj je objavio kako će Putin dati i svoju „analizu međunarodne situacije“ i „izneti svoju viziju razvoja Rusije“ nakon što je Zapad uveo sankcije toj zemlji.

„Svi čekaju obraćanje, nadajući se da će čuti ocenu poslova, specijalne vojne operacije, međunarodne situacije i viziju predsednika kako ćemo njome upravljati i kako ćemo se razvijati u budućnosti“, rekao je Peskov.

Šef države govoriće u podne po moskovskom vremenu, odnosno u 10 sati po našem vremenu.

Kasnije tokom dana Kremlj je najavio i održavanje „slavljeničkog koncerta“ na stadionu Lužnjiki.

Neće svima biti dozvljeno prisustvovanje govoru

Obraćanje je namenjeno domaćoj publici, očekuje se oko 1.000 gostiju, a pozvani su samo novinari iz Rusije i „prijateljskih zemalja“, prenosi TASS.

Predstavnicima medija iz, kako ih oni zovu, „neprijateljskih zemalja“ neće biti dozvoljen ulazak u halu. Oni će preko TV gledati šta Putin ima da kaže.

Prema TASS-u, savezne TV stanice su izdvojile sat vremena za predsedničko obraćanje, ali dužina govora zavisi od Putina.

U aprilu 2021. godine govor je trajao 1:19 minuta, a 2018. godine skoro dva sata. Putin je 2004. i 2005. govorio samo 48 minuta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare