PRETRESI I HAPŠENJA NA 18 MESTA ŠIROM BIH: Akcija „Klaster“ pokrenuta zbog pranja novca i falsifikovanja diploma

Službenici agencije SIPA jutros su započeli pretrese na 18 lokacija u okviru akcije „Klaster“, koja je usmerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih dela koja se odnose na falsifikovane diplome.

Akcija se sprovodi na području Bijeljine, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara.

– Pretresi se vrše na osamnaest lokacija, na adresama devet fizičkih i devet pravnih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična dela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca, te podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave – navodi se u saopštenju, prenosi Kurir.

Akcija „Klaster“ je rezultat višegodišnjeg rada SIPA, koja je usmerena na otkrivanje počinilaca naprijed navedenih krivičnih dela.

Akcija se realizuje po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa MUP Republike Srpske, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i policijom Brčko distrikta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare