MIHAJLOVIĆEVA PRETI! Zorana, kaži ko te reketirao: Umesto da odgovori na konkretna pitanja, eksministarka umišlja zaveru!

Bivša ministarka Zorana Mihajlović, koja krije malverzacije svog supruga Vlade Atanackovića i beži od istine kao đavo od krsta, najavila je tužbu protiv Srpskog telegrafa. U pokušaju da skrene pažnju sa mutnih radnji, optužila je, ni manje, ni više – da je Srpski telegraf reketira!

Naime, ona se juče oglasila na društvenim mrežama i obrušila se na Srpski telegraf.

„VIDIMO SE NA SUDU“

– Ne znam da li je možda i vama čudno, ali po pravilu, posle svake moje objave na društvenim mrežama, prvo krene hajka botova, a onda se javi novinar/ka „Srpskog telegrafa“ sa molbom da komentarišem potpuno izmišljene stvari. Kad kažem Srbija mora konačno da se opredeli za EU, onda je odgovor na to izmišljotina da moj partner ukrao milione. Kad kažem da je desnica prošlost, onda ide laž da je bilo „muljanja“ sa dozvolama. I stalno neki problemi – napisala je Mihajlovićeva u objavi na Instagramu i dodala:

– Ne plaćam reket, reketaši će ići na sud…

Naravno, njenu objavu su brže-bolje potrčali da obelodane mediji tajkuna Dragana Šolaka, tačnije portal Nova.

Posle ove brutalne laži, Srpski telegraf je od bivše ministarke zatražio da odgovori na sasvim konkretna pitanja: ko ju je to reketirao, koliko joj je tražio i zašto u tom slučaju reketiranje nije prijavila policiji. Naravno, konkretnog odgovora ni ovog puta nije bilo.

– Vidimo se na sudu. Poz. – kratko je poručila.

PUTARSKA MAFIJA

Očigledno je da je Mihajlovićevu najviše zabolelo to što smo otkrili afere njenog bračnog partnera, koje su se desile, gle slučajnosti, u vreme kada je ona bila na funkciji ministra saobraćaja i infrastrukture. Kao što je Srpski telegraf već pisao, Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje malverzaciju tešku više milion evra za koju se sumnjiči Atanacković. Naime, sumnja se da je on, u dogovoru sa Brankom Miljkovićem, direktorom „Ratka Mitrovića MBA“, oštetio „Puteve Srbije“ i državu kao poverioca.

Miljkovićeva firma je bila angažovana kao podizvođač na infrastrukturnim projektima koje u našoj zemlji radi ruski „RŽD internacional“. Uz posredovanje Atanackovića, ruska firma ne uplaćuje novac „Ratku Mitroviću“, jer bi te pare otišle na to da se namire poverioci, već direktno prebacuje milionske iznose firmi „Ingrap omni“. Odatle deo novca ide ruskoj firmi „Arkol“, koja na ime provizije za uslugu Atanackovićevoj firmi „Sunce silosi“ prebacuje 830.000 evra.

Ali, to nije sve: istraga je u međuvremenu proširena zbog sumnje da je Zoranin suprug u vreme njenog ministrovanja vlasnicima transportnih firmi preko veze obezbeđivao dozvole za međunarodni saobraćaj (vidi okvir). Takođe, sumnja se i da su milioni evra putarske mafije iskorišćeni za finansiranje stranke, koju Mihajlovićeva planira da formira kako bi srušila SNS (čiji je i dalje član) i tako udarila na predsednika Aleksandra Vučića.

Advokat Mrdalj: Ako je u pravu, zašto nije podnela prijavu

Advokat Dragomir Mrdalj kaže da je svim pravnicima poznato da okrivljeni ima prava da se brani na sve načine, pa i lažima.

– Ne ulazim u konkretan slučaj sa poslovnim malverzacijama o kojima ste vi pisali, ali u praksi je poznato da okrivljeni ima prava da izvrne istinu, da govori ono što je u njegovom i interesu njegove odbrane. Kada je reč o reketiranju, koje je pominjala Mihajlovićeva, logično bi bilo da podnese krivičnu prijavu. Ukoliko se pak utvrdi da je u pitanju lažno prijavljivanje, da nema dokaza da je neko reketiran kao što tvrdi, u tom slučaj taj koji kleveće mora da odgovara pred sudom – objašnjava advokat.

Dozvole od 10.000 evra

Izvori Srpskog telegrafa upućeni u istragu naveli su da je protiv Atanackovića proširena istraga. Prema ovim navodima provera se da li je reč o klasičnom sukobu interesa:

– Postoje indicije da je Atanacković preko Mihajlovićeve, dok je bila ministar saobraćaja pojedinim vlasnicima transportnih firmi, mimo procedure, završavao dozvole

– u redovnom postupku dobijanje dozvola košta nekoliko hiljada dinara, ali je neupohodno ispuniti stroge kriterijume i propise

– stoga su dozvole, za kojima je inače velika potražnja, mnogi pokušavali da nabave na crno. Cena se kretala od 500, pa do 10.000 evra za dozvole za neograničen broj ulazaka u određene zemlju

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare