ISTORIJSKO OBRAĆANJE VLADIMIRA PUTINA! „Trenutak je jako težak!“ Ruski predsednik pred godišnjicu rata govori o sukobu u Ukrajini! 

Uživo istorijsko obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina. On će govoriti pred gornjim domom ruskog parlamenta – Savetu Federacije.

Počeo Putinov govor: Trenutak je jako težak

– Ovaj govor držim u jako teškom kontekstu, u jako teškom trenutku. U svetu se odvijaju velike promene koje će odrediti budućnost sveta i naše zemlje. Pre godinu dana, kako bih zaštitio naše ljude u našim povijesnim teritorijima, odlučio sam da pokrenem specijalnu vojnu operaciju. Korak po korak postižemo ciljeve koji su pred nama – kaže Putin, prenosi Informer.

„Pojmovi časti, poverenja, pristojnosti nisu za njih. Oni su navikli da pljuju ceo svet. Pokazalo se da se na isti način odnose prema narodima svojih zemalja“, primetio je Putin.

Moskva je učinila sve da problem reši mirnim putem

Moskva je učinila sve da problem reši mirnim putem i bila je strpljiva. Ali drugi scenario se spremao iza njihovih leđa, rekao je Putin.

Peskov: Veći deo obraćanja biće posvećen specijalnoj operaciji.


Ceo svet će pažljivo analizirati današnje obraćanje, smatra portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 
Očekuje se da kasnije danas iz Varšave se obrati američki predsendik Džozef Bajden. Međutim, kako je istakao Dmitrij Peskov, ruski predsednik neće pratiti njegov govor. Građani više gradova Rusije će moći da prate govor predsednika na video-bimovima.
 

Centar Moskve je zatvoren za saobraćaj.


 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare