UŽIVO PREDSEDNIK U ABU DABIJU NA SAJMU NAORUŽANJA: Dešava se nešto što nije 70 godina! Ceo svet se besomučno naoružava

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije.

Predsednik je rekao da planira da obiđe veliki broj štandova i danas i sutra dodavši da naša zemlja ima ovde nekoliko štandova – državni ali i nekoliko privatnih proizvođača.

– Naša vojska mora biti jača, neuporedivo je snažnija nego pre ali mora biti jača, razgovarali smo s ministrom Malim i premijerkom Brnabić kako da izdvojimo novac a da nikog ne oštetimo i uložimo da povećamo znatno borbenu gotovost, to je veliki novac – rekao je Vučić naglasivši da ćemo od domaće industrije u 2024. kupiti 200 komada našeg teškog oruđa – miloše, haubice, ognjevi.., prenosi Kurir.

– I to će da košta 300 miliona evra po našim cenama od naših fabrika, a da kupujemo sa strane to bi bilo 600 miliona evra, pa ćemo dodati još 100 miliona, uložiti u našu namensku za robote, finu optiku, videćemo da li FAP može nešto da isprati… – dodao je predsednik rekavši da je VS zainteresovana za dronove koji nose 12 mina i ispuštaju ih tokom leta.

Na poziv njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, boraviti u Abu Dabiju od 19. do 22. februara 2023. godine. Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa Njegovim visočanstvom šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare