UŽIVO NASTAVAK SUĐENJA BELIVUKOVOM KLANU: Lalić govorio o ubistvu Mitića, a sudsko veće se zbog ovog odmah povuklo! ČEKA SE ODLUKA

Svedok-saradnik na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka MiljkovićaSrđan Lalić danas pred Specijalnim sudom nastavlja sa iznošenjem detalja vezanih za kriminalnu delatnost grupe.

9.52 – Sudija ispituje Lalića 

Sudija: Na zapisniku od 21.12.2020. naveli ste da je sa vama prilikom prosipanja ostataka Gligorijevića u Dunav bio Nebojša Janković, a pre toga ga niste spominjali, nego ste rekli da je Vlade Draganić bio i čak ulazio u reku?

Lalić: Nisam siguran za Jankovića, ali za Draganića jesam

Sudija: Rekli ste da je posle ubistva Mitića došlo do rešavanja tela? Kako je to bilo i gde?

Lalić: Usitnjavanje je bilo, neko mi uglavnom pomogne da postavimo foliju. U garaži je bila mašina gde je sve rađeno, sve je bilo povezano konopcima, najlone smo stavljali i po plafonu da slučajno ne bi bilo nekog traga

Sudija: Da li nosite kačket i kako ste izgledali kad je otet I.S.?Jeste kačket nosili normalno ili naopako?

Lalić: Pa uglavnom nosim normalno, možda sam ga nekada u šali okrenuo. Tad sam imao Under armour kačket

Advokat Nikola Jerković predložio je sudskom veću da se prvo ispitaju svi svedoci saradnici, pa da se tek onda pokazuju fotografije, jer, kako kaže, smatra da bi druga dva okrivljena svedoka mogla da prate šta Lalić govori i da na taj način kasnije i govore jer još nisu ispitan, piše Kurir.

Njegovom predlogu pridružio se i advokat Vladimir Petrović, a sudsko veće doneće uskoro odluku o tome da li će ipak sada govoriti Bojan Hrvatin, ili će, kao što je već predloženo, bili prikazivane fotografije iz klanice.

Sudija: Odbija se predlog, jer su i Hrvatin i Spasojević svakako pratili Lalićevo izlaganje i imali uvid u svu dokumentaciju, spise, transkripte i fotografije

9.40 – Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće donelo je odluku da se današnje ročište održi, nakon što je sudija Vinka Beraha utvrdila da su svi optuženi, njihovi branioci i zastupnici oštećenih prisutni u sudnici broj 1 u Specijalnom sudu u Beogradu. Konstatovano je da za Lalića optuženi nemaju dodatnih pitanja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare