„TO SU KACIGE ZA UBISTVO MLADENČETA“: Otkrivamo ČIJI KUM je izbegao smrt u režiji Belivukovog klana! Progovorio svedok-saradnik

Svedok-saradnik Srđan Lalić otkrio je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, planirala da ubije izvesnog Mladenčeta i da su za to bile spremne dve kacige i prigušivač, pronađeni u bunkeru na stadionu Partizana. Svedok-saradnik, međutim, nije precizirao ko je Mladenče, ni zbog čega je klan odustao od njegove likvidacije, ali se sumnja da je reč o kumu Milana Ljepoje, Mladenu Lazareviću (43).

Atentat u Ukrajini

– Iz razgovora koje su pripadnici MUP i BIA prikupili tokom pretkrivičnog postupka, proizilazi da je optuženi pripadnik grupe, Marko Andrić, posle nestanka Ljepoje, otišao na sastanak sa izvesnim Duletom iz Niša, koji je bio najbolji Ljepojin prijatelj i koji mu je preneo Mladenčetovu poruku, u kojoj se, između ostalog, navodi da je Ljepoja atentat na Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana, organizovao „sam na svoju ruku“ i da on nema veze sa tim – otkriva izvor Kurira.

Slike iz bunkera 

„Poligraf 100 posto radi“

U Specijalnom sudu u Beogradu juče su prikazane slike koje je policija načinila u bunkeru na stadionu Partizana, koje su prema navodima tužilaštva pripadnici kriminalne gupe koristili za sopstvene potrebe. Srđan Lalić objasnio je da se na slikama vidi hladnjača u kojoj se čuvala droga, municija i oružje koji su korišćeni za obračune, ali i drvene motke koje su kako je rekao „služile za mučenje“, od kojih na jednoj piše „poligraf 100 posto radi“.

Tokom jučerašnjeg suđenja svedoku-saradniku su pokazane slike iz takozvanog bunkera sa stadiona Partizana, koji je kriminalna grupa koristila. Na jednoj od fotografija, prikazane su kacige, jedna potpuno bela, a druga malo izlizana.

– To su kacige koje je trebalo da koristimo za ubistvo Mladenčeta, od čega se kasnije odustalo, tu bi negde trebalo da bude i prigušivač – otkrio je Lalić. Inače, Ljepojin kum Mladenče, od ranije je poznat javnosti. On je navodno 15. aprila 2007. učestvovao sa Ljepojom u čuvenoj pljački Pink Pantera, kada su sa dva „audija“ uleteli u Tržni centar u Dubaiju, parkirali beli „audi“ ispred draguljarnice „Graf“, onda iz nje odneli nakit od 11 miliona evra.

Ritopek Tragovi krvi na zidu U sudnici su juče prvi put prikazane i fotografije na kojima je policija snimila kuću u Ritopeku, u kojoj su prema navodima optužnice dovodili žrtve, mučili ih, ubijali i mleli u idnustrijskoj mašini za mlevenje mesa. Na jednoj fotografiji je Lalić objasnio da se vide hodnik, kuhinja, stepenište i prostorije u prizemlju sa monitorom, a na drugoj da je fotografija garderobe koju su kupili i doneli da bi mogli da se presvuku posle zločina. Na jednoj od fotografija vide se tragovi krvi iznad radijatora. – Ne znam odakle ovi tragovi krvi, ali recimo kod Lazara Vukićevića nije bio dobro zaštićen gornji deo, a on je krvario iz glave i imao je dugu kosu, pa je kod njega, pre uništavanja tela, moglo biti tragova – objasnio je Lalić.

Inače, Lalić je Mladenčeta pominjao i u svom prvom izlaganju, u novembru prošle godine. Tada je rekao da su pripremali ubistvo Ljepojinog kuma jer se verovalo da je imao veze sa pokušajem ubistva Zvicera, ali da su ga kasnije preobratili da počne da radi za kavački klan.

Auto-kamera

– Dobili smo informaciju da sedi u jednom lokalu na Bežanijskoj kosi, instalirao sam kamere, ali su onda stigle nove informacije da živi u jednom stanu na Novom Beogradu. Bojan Hrvatin (drugi svedok saradnik, prim. aut.) je iznajmio stan, a mi smo auto-kameru instalirali u garažu. Taj Mladen je imao obezbeđenje i blindu, pratili smo ga i do teretane, imali smo ubrzo njegovu rutinu. U međuvremenu se saznalo da nije učestvovao u Ukrajini, ali priprema njegovog ubistva, iskorišćene su tako što mu je Zvicer sve to poslao i rekao da želi da ga ubije škaljarski klan, i tako ga je uvukao u taj sukob i pridobio na svoju stranu – otkrio je Lalić.

Podsetimo, Mladen Lazarević bio je na meti napadača koji su pokušali da ga ubiju 2015. u Beogradu, a dve godine ranije pod džip njegove žene Bojane, bila je podmetnuta bomba koja nije pukla. Milan Ljepoja ubijen je u Ritopeku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare