TADIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM O UBISTVU ĐINĐIĆA, POVEZAO AMERIKANCE SA ATENTATOM! „Ništa ne insinuiram, ali pre nego što je ubijen, dobio je realne pretnje iz Stejt dipartmenta“

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić šokirao je javnost tvrdnjom da je ubijeni premijer Zoran Đinđić nekoliko nedelja pre atentanta „dobio realne pretnje od Stejt dipartmenta“, a sve zbog Đinđićeve želje da se kosovsko pitanje ponovo vrati u međunarodnu javnost, piše Blic.

Tadić se u intervju na Insajder TV prisetio reakcije američkih zvaničnika na Đinđićev predlog u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja.

– Kosovo je 1999. godine nakon ratnih zbivanja ušlo u jednu proceduru zapadnih zemalja uspostavljanja nezavisnosti i to svako ko zna istoriju i zna političke procese može da konstatuje. Zoran Đinđić u jednom trenutku razumejući da će to ponoviti državni sistem Srbije i samo društvo u Srbiji, izašao je sa inicijativom koja se desila neposredno pre njegovog ubistva i kojom je tražio od zapadnih političara da se kosovsko pitanje revidira, da se ponovo vrati u međunarodnu javnost, da se uđe u pregovarački proces – izjavio je Tadić.

„Đinđić hteo da vrati vojsku na Kosovo“

Kako je rekao, Đinđić je postavio pitanje povratka naših snaga, 1.000 pripadnika našeg osoblja na Kosovo i Metohiju.

– To znači na granice sa Albanijom i Makedonijom i tako dalje, a ne nažalost zaštitu srpskog stanovništva jer tako definiše Rezolucija 1244 taj akt o povratku naših snaga. Zoran Đinđić je na tu svoju inicijativu dobio ekstremno agresivan odgovor – kazao je Tadić.

„Realne pretnje iz Stejt dipartmenta“ 

Bivši predsednik Srbije u to vreme bio je u SAD-u.

– Ja sam u tom trenutku zbog Molitvenog doručka igrom slučaja bio u Vašingtonu i pozvan sam u Stejt department nakon tog pisma. Imao sam ekstremno težak razgovor sa predstavnicima Stejt departmenta da ih ne imenujem ovog trenutka i dobio sam realno pretnje koje je trebalo da prenesem Zoranu Đinđiću. Ja sam u razgovoru sa njim te pretnje preneo. On je bio veoma zabrinut zbog toga što sam mu rekao – otkrio je Tadić.

Potom je podsetio kad se dogodilo ubistvo Đinđića.

– Nakon nekoliko nedelja Zoran Đinđić je doživeo tu tragediju koja se desila. Ja ne insinuiram da li je Zapad uopšte povezan sa tom tragedijom, ali to je na mene ostavilo izuzetan utisak, čitav taj kompleks – zaključio je Tadić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare