UŽIVO, SPARTAK – PARTIZAN: ŠOK u Subotici! Spartak izjednačio, očekuje nas žestoka borba do kraja meča! 

Posle pobede protiv Šerifa u Ligi konferencija, fudbaleri Partizana danas nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije gostovanjem Spartaku, a meč je na programu od 17 sati.

Uživo, 

Spartak – Partizan: 1:1 (0:1)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

54. minut – GOOOOL! Spartak je izjednačio! Šimiru je vratio loptu Staniću, koji je iz prve šutirao, a na putu ka golu Partizana, lopta je kačila Hamidua Traorea i Svetozara Markovića i tako prevarila Popovića.

52. minut – Ne može Miloš Ostojić da nastavi meč zbog povrede, umesto njega u igri je Mihailo Bogićević.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme.

41. minut – GOOOOL! Vodi Partizan 1:0. Rikardo se upisao u strelce. Odličnu akciju su kreirali gostujući fudbaleri, dobio je Rikardo fenomenalnu loptu od Meniga, te je za dlaku izbegao ofsajd da bi u nastavku akcije na rutinski način savladao Dubljanića.

35. minut – Najbolja prilika za domaći tim. Bijelović je uputio centaršut, da bi se iz drugog plana pojavio Šimura koji je šutirao glavom, ali nije uspeo da iznenadi Popovića.

30. minut – Prva ozbiljnija šansa za crno-bele u dosadašnjem toku utakmice. Filipović je opalio po lopti u punom trku, međutim golman Spartaka je odlično odreagovao i sačuvao svoju mrežu.

25. minut – Lepo su kombinovali fudbaleri Partizana u ovoj situaciji, Belić je proigrao Rikarda, koji je pao u protivničkom šesnaestercu, ali se i svakako našao u ofsajdu.

20.minut – Tvrda utakmica se igra na severu Srbije. Fudbaleri Spartaka i Partizana ne žele preterano da rizikuju, svoje šanse čekaju strpljivo.

12. minut – Igra se odvija između dva kaznena prostora, domaći fudbaleri dugim loptama pokušavaju da se približe golu Partizana, ali za sada, bezuspešno.

7. minut – Bez većih uzbuđena na početku utakmice, lopta je u većoj meri u nogama fudbalera Partizana.

1. minut – Počela je utakmica.

Uoči meča:

Crno-beli su u prošlom kolu doživeli težak poraz od ekipe Mladost GAT i ovo 22. kolo domaćeg šampionata dočekuju sa 11 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je pred ovaj meč da su njegovi igrači svesni šta ih očekuje na superligaškom gostovanju Spartaku i istakao da je ekipa spremna za taj duel.

Ulazimo u ritam četvrtak – nedelja i nadam se da ćemo ostati malo duže u tom ritmu.Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča (u prolećnom delu sezone), protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu neki bod.. Mi idemo posle Evrope i nadam se da su igrači spremni i svesni šta nas očekuje sutra“, rekao je Petrić i potom dodao:

Ono što se desilo protiv Mladosti se dešava, ali zadovoljan sam reakcijom… Sutra će biti totalno druga priča nego protiv Novog Sada.Ekipa je svesna šta nas čeka sutra i siguran sam da su spremni. Videćemo posle na treningu da li ima nekih problema, ali nemam informacija da neko ne može da igra“, rekao je Petrić i dodao da ne veruje da će biti velikih promena u timu.

Petrić je govorio i tome šta je naučio iz poraza od Mladosti, odnosno kako je posle tog poraza postao bolji trener.

„Treniranje sa strane ne vodi glavnom cilju, a to je utakmica. Dešavalo se to i u prošlosti… Moraju da misle o svom telu. Ne mogu svi da budu u rangu Kristijana Ronalda, to mu je majka priroda dala i on to može da izdrži. Tu sam mogao da reagujem. Ti porazi mene čine boljim trenerom. Postoji razlog zašto igrač dobije slobodan dan, zašto se jedan dan radi jedna, a drugi dan druga vrsta treninga. Moraju da budu sveži za utakmice, da razmišljaju o svom telu“, rekao je Petrić.

Jedna od tema prethodnih dana je i termin predstojećeg „večitog“ derbija. Iz Crvene zvezde su najavili da će se meč odigrati 1, a ne 2. marta na stadionu „Rajko Mitić“, zbog čega su se pobunili iz Humske.

Petrić je naveo da ne zna kakav je pravilnik i ko o tome odlučuje.

Ako Zvezda i Partizan odlučuju, nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog termina. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo“, rekao je Petrić.

On je dodao i da bi njegovom timu značio jedan dan duže odmora.

„To će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ja ako budem sledeće godine i ako se slično desi, ja bih rekao da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora“, naveo je trener Partizana.

„Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ako već ne mogu, onda ima pravilnik i zna se šta sledi posle toga Ako treba da igramo u sredu, igraćemo. Ako treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo“, rekao je Petrić.

U prvom delu Superlige Spartak je u prestonici Srbije slavio sa minimalnim rezultatom.

– Spartak mora da ide na pobedu ili da bar uzme neki bod jer mislim da nezasluženo nismo uzeli bodove u prva dva kola što se vidi i po našoj igri. Spartaku gori, mora svaku utakmicu da ide na karakter i da osvaja bodove. Ubeđen sam da će se to desiti već sada, sa time ne umanjujem Partizan, ali Spartaku je svejedno ko mu dolazi u goste moramo da osvajamo bodove – kaže trener Subotičana Ljubiša Dunđerski.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare