KRIJUMČARI „PROPEVALI“, OTKRILI SVE O KAMIONU SMRTI: Šef operacije za šverc migranata iz Bugarske dobro povezan sa Srbijom!

Bugarsko tužilaštvo podgilo je optužnicu protiv šest osoba, a najnoviji detalji iz istrage pokazuju da je „šef operacije“ povezan i sa Srbijom.

Bugarska policija i dalje sprovodi istragu nakon što su u petak tela 18 migranata iz Avganistana pronađena u kamionu blizu Sofije.

Bugarsko tužilaštvo podgilo je optužnicu protiv šest osoba, a najnoviji detalji iz istrage pokazuju da je „šef operacije“ povezan i sa Srbijom.

Pojedini osumnjičeni su dali iskaz u tužilaštvu i vlasti upoznali sa detaljima šeme za transport migranata, saopštio je tužilac.

– Juče su osumnjičeni ispitani i neki od njih su dali detaljne informacije o ovoj kriminalnoj organizaciji i načinu na koji su migrant sa turske granice, preko Bugarske, vodili u Srbiju. Većinu stvari smo znali, ali sada imamo i nove dokaze – saopštio je zamenik tužioca Hristo Krastev, prenosi Republika.

Krastev nije želeo da otkriva više detalja, kako ne bi ugrozio istragu, ali je rekao da se saznalo da je „glavni čovek“ dobro povezan u Turskoj i Srbiji.

Kako je saopšteno, biće saslušani i preživeli migranti iz kamiona. Neki su prepoznali lica iz kriminalnog lanca.

Bugarski mediji pišu da je u toku potera za još jednim osumnjičenim u vezi sa ovim slučajem i da je izdata međunarodno poternica.

Da podsetimo, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv šest osoba, koji se terete za trgovinu ljudima.

Vozač i suvozač kamiona u kojem su pronađena tela optuženi su i za smrt migranata.

– Uprkos lupanju migranata u zid kabine, vozač je odbio da zaustavi kamion ranije – rekao je direktor Nacionalne istraživačke službe i zamenik glavnog tužioca Borislav Sarafov.

Dodao je da je osamnaestoro ljudi umrlo zbog kombinacije nedostatka kiseonika u zatvorenom prostoru i otežanog disanja, pošto su bili sabijeni u kamionu.

Kamion je pronađen u petak kod Sofije, a pomoć je dobilo 14 migranata koji su bili u teškom stanju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare