IZRAEL NAPAO DAMASK: Rakete Delilah pogodile sedmospratnu stambenu zgradu i osnovnu školu! VIDEO

Izraelski borbeni avioni F-16I Sufa kasno sinoć napali su Damask. Meta napada bio je aerodrom u sirijskoj prestonici, kao i kako je navedeno lokacije na kojima borave pripadnici iranske revolucionarne garde. 

Prema izveštajima sa terena borbeno je delovala PVO i uspela da obre neke raketa, ali neke su pogodile objekte za koje sirijska strana tvrdi da su civilni ciljevi.

Sa mesta tragedije stigli su i prvi snimci razrušenih objekata. Kako navode sirijske vlasti pogođen je stambeni kvart Kafr Souseh u Damasku. U izraelskom napadu pogođena je sedmospratna zgrada.

Napad je izveden krstarećim raketama Delilah koje su lansirane sa borbenog aviona F-16I Sufa.

S druge strane pojavile su se i informacije da je avio baza Al Mezah bila meta. Inače ova vazduhoplovna baza naslanja se na međunarodni aerodrom Damask. Izraelske obaveštajne službe bazu Al Mezah naovde kao glavni punkt za snabdevanje Sirije iranskim naoružanjem i dolazak pripadnika Al Kuds brigade.

Izrael je odgovorio da pogođena zgrada nije bio civilni cilj. Zapravo pogođena je osnovna škola koju koriste pripadnici brigade Al Kuds i Hezbolah.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare