Vesić: Svi koji su pretili ubistvom predsedniku i pozivali na rušenje ustavnog poretka treba da odgovaraju

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas svako ima pravo da izrazi politički stav, ali da niko nema pravo da preti ubistvom prededniku države Aleksandru Vučiću i da poziva na rušenje ustavnog poretka, i da svi koji su to učinili treba da odgovaraju.

„Oni koji pokušavaju da nasilno sruše ustavni poredak i da ubiju predsednika su teroristi. Bez obzira kojoj organizaciji pripadaju, oni imaju ime i prezime i treba da odgovaraju“, rekao je Vesić za Kurir TV.

On je ukazao da je na protestu ispred Predsedništva pre dva dana, bilo onih koji su krenuli sa puškama, i to snajperima, sa antipancirnim mecima, i da je iz toga jasno kakva je bila namera.

Vesić je naveo da je bilo i onih koji su otvoreno pozivali na ubistvo predsednika, na rušenje ustavnog poretka, što podleže krivičnoj odgovornosti, po Krivičnom zakonu .

„Mnogi od njih su i privedeni i u svakoj pravnoj državi se zna red. Imate pravo da izražavate svoje političke stavove, to niko ne brani, imate pravo i da protestujete, ali nemate pravo nikome da pretite ubistvom, niti da organizujete pokušaj zauzimanja državnih institucija kao što se dogodilo na Dan državnosti, što je još veći paradoks, imajući u vidu da su to radili oni koji se deklarativno zaklinju u Srbiju“, rekao je ministar Vesić.

Niko nema pravo da na silu ostvaruje svoje političke ambicije, podvukao je ministar.
Vesić je navao da je siguran da je u proteste pre dva dana bio upleten i strani faktor.

„Srbija je zemlja koja se nalazi na takvoj poziciji da postoje česta mešanja stranaca, radi njihovih sopstvenih interesa, a na nama je da štitimo svoju zemlju, svoju nezavisnost, i da vodimo politiku u sopstvenom interesu“, rekao je Vesić.
Na pitanje ima li naznaka kome je to u interesu, odgovara da naznaka ima, ali da je na našim službama da to utvrde.

„U Evropi se vodi jedan rat, koji preti da se proširi. Niko ne zna šta će se dogoditi sa tim ratom, koliko će se proširiti, da li će biti dodatne eskalacije… Svi se nadamo da neće. Ali, onda nam je jasno kome je u interesu još jedan rat u Evropi, da se skrene pažnja sa ukrajinskog rata. Ali, na našim službama je da to utvrde“, rekao je ministar Vesić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare