SAZNAJEMO! MIRE SE DŽAJA I PIKSI! SLAVNI FUDBALERI ZVEZDE SPREMNI DA ZAKOPAJU RATNE SEKIRE

Dragan Džajić, koji će u martu postati predsednik FSS i selektor Dragan Stojković skoro dve decenije nisu bili u dobrim odnosima. Obojica su spremni da zarad interesa srpskog fudbala ostave sve razmirice po strani.

Pašće pomirenje između Džaje i Piksija! Kako saznaje Informer, slavni fudbaleri Crvene zvezde Dragan Džajić i Dragan Stojković spremni su da zakopaju ratne sekire i zarad interesa srpskog fudbala ostave sve razmirice po strani. 

Džajić bi trebalo 14. marta da bude izabran za novog predsednika FSS, što znači da će biti šef Stojkoviću, koji je selektor A reprezentacije i deset dana kasnije (24. marta) povešće nacionalni tim ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Mir u kući

Od obojice se očekuje da rade posao najbolje što mogu, a neko od potpredsednika će biti spona između njih
Izvor InformeraObojici će, kao i celokupnom Savezu, biti u interesu da se Srbija posle 24 godine konačno plasira na kontinentalni šampionat, a prvi meč u kvalifikacijama „orlovi“ će odigrati protiv Litvanije.

Pritisak severa

Loši odnosi između dve Zvezdine zvezde počeli su pre skoro 20 godina, kada je Stojković nasledio Džajića na mestu predsednika kluba sa „Marakane“. Džajić je septembra 2004. otišao pod pritiskom severne tribine usled loših rezultata, a u julu 2005. Piksi je izglasan za predsednika.Taj period uzima se kao početak finansijskog posrtanja kluba iz Ljutice Bogdana, a Stojković je tada optužio Džajića da je klub doveo na ivicu propasti.

Džajić hoće Nikodijevića
za generalnog sekretara

Mesto generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije biće ponuđeno aktuelnom predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću, saznaje Informer. Prema našim saznanjima, Nikodijević još nije imao razgovore na ovu temu i nije izvesno ni da će prihvatiti, ali budući predsednik Dragan Džajić smatra ga čovekom od poverenja i voleo bi da ga ima u timu. Trenutno je jedino sigurno to da sadašnji generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović neće ostati na funkciji.

Piksiju se pripisivalo da je za male pare rasprodao generaciju koju je sastavio Džajić, a u kojoj su igrali Nikola Žigić, Marko Pantelić, Dušan Basta, Boško Janković, Milan Biševac i drugi.
Stojković je tada tvrdio da je Džajić sve ugovore sa igračima pravio na štetu kluba i u dilu sa menadžerima, a da su samo polovine ili manji delovi od transfera završavali u kasi crveno-belih.
Prema saznanjima našeg lista, obojica su sada odlučili da prošlost ostave iza sebe i da sarađuju za dobrobit fudbala i FSS.

 Stojkovićeva pozicija bila je upitna nekoliko dana posle debakla na Mundijalu u Kataru, ali je dobio podršku i odrešene ruke da radi najbolje što ume kako bi odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo sledeće godine. Kvalifikacije će početi za manje od mesec dana i Piksi bi trebalo da se fokusira na to i da se ne bavi onim što nije njegov deo posla, a to je kadriranje u Savezu. Predsednik će biti Džajić, on odlično zna ko je selektor i nema problem sa tim. Posao će mu biti da obezbedi što bolje uslove i nesmetan rad Saveza, a sa selektorom će imati adekvatnu saradnju – objašnjava naš izvor upućen u aktuelna dešavanja u FSS.

Široka ovlašćenja

Niko u srpskoj kući fudbala ne očekuje da će Džajić i Stojković tesno sarađivati. Neko od Džajićevih potpredsednika imaće široka ovlašćenja kad je reč o sportskom sektoru i bliže će sarađivati sa Piksijem.

 To su visoke i odgovorne funkcije i nema mesta sujeti. Od obojice se očekuje da rade posao najbolje što mogu, a neko od potpredsednika će biti spona između njih dvojice. Možda baš Bjeković, koji je odlično sarađivao sa Piksijem od 2021. godine – zaključuje naš izvor.  

ŠTA SU GOVORILI JEDAN O DRUGOM 2005.

PIKSI O DŽAJIĆU

– Kada sam čuo da Džajić javno govori da je ostavio Zvezdu sa dva miliona evra u plusu, šokirao sam se. Tvrdim da je to laž! To je bruka i sramota i za medije koji to pišu i za ljude koji u to veruju. Nama je kamen oko vrata bio kredit kod Meridijan banke od 7.050.000 evra koji je Džajić uzeo mesec i po dana pre mog dolaska u klub u maju 2005. godine. On je fizički napustio klub u oktobru, ali se vodio kao predsednik sve do mog dolaska. Nigde u Zvezdinoj dokumentaciji nije postojala njegova ostavka, vodio je klub od kuće.

–  Polovina novca od transfera Nikole Žigića u Rasing bila je obećana njegovom menadžeru Milanu Ćalasanu. On je bio u direktnom dilu sa Džajićem oko podele tog novca. Video sam SMS poruke koje je Džajić poslao Ćalasanu i koje to potvrđuju.

DŽAJIĆ O PIKSIJU

–  Odgovornost prihvatam za sve što se dešavalo do 1. oktobra 2004. godine, a kada sam se povukao, iza sebe sam ostavio igrače koji su vredeli najmanje 40 miliona evra. Sada je valjda svima jasno da je ono što su mi stavljali na teret potpuna izmišljotina. Ne mogu biti odgovoran za Zvezdin dug koji je 2005. godine porastao sa 1,22 na 9,22 miliona evra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare