PROLEĆNI DAN U SRBIJI! U ovim krajevima moguća kiša: Evo kakvo nas vreme čeka za vikend

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo, samo se na severu posle podne očekuje naoblačenje koje će se tokom noći proširiti i na centralne predele, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Slaba kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde na severoistoku Srbije. Duvaće slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od minus tri do tri, a najviša od 13 do 17 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Uveče i tokom noći naoblačenje, ali će se zadržati suvo vreme. Najniža temperatura od minus jedan do tri, a najviša oko 15 stepeni.

RHMZ najavio toplije vreme

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

„Danas i za vikend maksimalne temperature u većini mesta od 13 do 20 stepeni. Uslova za slabu kišu biće samo na severoistoku Srbije, a u nedelјu uveče i tokom noći ka ponedelјku kratkotrajno i u ostalim krajevima. Zapadni i jugozapadni vetar u pojačanju, pa se jutarnje magle krajem sedmice ne očekuju, ali će se usled porasta temperature intenzivirati toplјenje snega u planinskim predelima“, najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Zbog snega i leda u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na području Kosova i Metohije na snazi je žuti meteo alarm zbog snega i leda, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, objavio je RHMZ.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare