FRKA! NOVI RAT ZVEZDE I PARTIZANA! CRVENO-BELI POMERILI DERBI, PARTIZAN SE OGLASIO!

Iako je bilo predviđeno da se 169. večiti derbi odigra 2. marta, mnoge je iznenadila informacija da će se svetkovina srpskog fudbala odigrati dan ranije

Najveća utakmica srpskog fudbala, duel između Crvene zvezde i Partizana će se odigrati u sredu, 1. marta od 19 časova, a karte za meč su u prodaji – stoji na zvaničnom sajtu Crvene zvezde!

Poštovani,
 
 
Fudbalski klub “Partizan“ koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24.kola Mozzart Bet Superlige Srbije FK „Crvena Zvezda“ – FK „Partizan“, zakazane za 2.mart 2023., sa početkom u 18 časova.
 
Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FK „Crvena Zvezda“ samoinicijativno zakazao utakmicu za 1.mart 2023., sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14.02.2023.godine.
 
FK “Partizan“ ovim putem zahteva da termin gore navedene utakmice ostane 2.mart 2023.godine, u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom. Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabeleženo, ističemo da FK “Partizan“ kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 26.02.2023.godine igra revanš utakmicu plej of runde UEFA Lige Konferencija protiv FK “Šerif“ iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FK Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije.
 
Kako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23.02.2023.godine, FK “Partizan“ će utakmicu 23.kola Mozzart Bet Superlige Srbije sa FK “Radnički 1923“ odigrati u nedelju, 26.02.2023.godine. Verujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom “TV Arenasport“ koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“ za 2.mart 2023.godine.
 
FK “Partizan“ je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u sredu, 1.marta, FK “Partizan“ bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, obzirom da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika.
 
Smatramo da se termin odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala ne sme dovoditi u pitanje, kako bi na vreme svi učesnici mogli da naprave plan i program pripreme. Takođe, utakmici će prisustvovati i gledaoci iz inostranstva, među kojima i mnogi predstavnici najvećih klubova Evrope, te dovođenje u zabludu javnosti oko termina utakmice, ne doprinosi duhu fer pleja i sportske atmosfere uoči utakmice.
 
S poštovanjem,
 
  Generalni direktor
  FK „Partizan“
 
  Miloš Vazura

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare