UDARNA VEST! DRAMA ZBOG ISTRAGE PLJAČKE U RTS! Olivera vikala na policajce, lupala o sto i zvala advokate

Od Kovačevićeve je oduzeto najviše dokumentacije, kao da je javni servis njena privatna firma, kaže izvor Republike.

Glavna i odgovorna urednica zabavnog programa Radio-televizije Srbije Olivera Kovačević saopštila je da se „RTS obradovao dolasku policije“, kojoj je naloženo da prečešlja sumnjive papire, ali izvori Republike kažu da je bilo suprotno i da se u Takovskoj 10 u utorak odvijala prava drama.

Za fantomsku emisiju 780.000 evra

Predsednik Upravnog odbora RTS Branko Klanšček je na Tviter nalogu objavio nove detalje velike pljačke, a vezano za emisiju „Jedan dobar dan“, koja nikad nije emitovana, a za nju je planirano čak 780.000 evra.

U predračunu su uredno navedeni termini snimanja i emitovanja fantomskih 260 epizoda u trajanju od po 90 minuta. Među onima koji su odobrili ovu malverzaciju je i Olivera Kovačević.

VAN SEBE

Naime, kako smo već pisali, protiv Kovačevićeve i generalnog direktora javnog servisa Dragana Bujoševića krivičnu prijavu je podneo predsednik Upravnog odbora RTS Branko Klanšček, zbog sumnje da su potrošili 14 miliona dinara na emisiju koja nikad nije emitovana.

– Kada je policija stigla, bila je potpuno van sebe. Vikala je na istražitelje i tražila nalog za pretres. Sve vreme je zvala advokate i besnela, jednostavno, nije mogla da sakrije nervozu. Kada su joj pokazali nalog, zaćutala je, šokirana – kaže naš sagovornik upućen u detalje istrage.

Kako dodaje, ponašala se bahato, lupala o sto sve dok nije shvatila da je priterana uza zid i da mora na uvid da preda kompletnu dokumentaciju koju je pre nekoliko dana objavio istraživački sajt Pištaljka i koja vrvi od milionskih malverzacija. Kao što je poznato, osim fantomske emisije, RTS je omogućavao svojim zaposlenima da rade emisije preko privatnih produkcija i to debelo naplaćuju matičnoj kući. Radi se o nekim od najvećih zvezda ove kuće.

Dok je Kovačevićeva pretila policiji, njen šef Bujošević je bio, što bi se narodski reklo, ladan ko špricer, i izlazio je u susret svim zahtevima pripadnika MUP.

– Zanimljivo je da je od Olivere oduzeta najveća dokumentacija koja zanima istragu. Delovalo je maltene kao da se radi o njenoj privatnoj firmi, a ne o javnom medijskom servisu, koji plaćaju svi građani Srbije – ispričao je izvor našeg portala.

KRIVA JOJ KORONA

Inače, ona je u saopštenju za javnost pokušala da objasni da je fantomska emisija „Jedan dobar dan“ trebalo da počne s emitovanjem 2020, ali da ih je u tome sprečila korona.

Optužujući Klanščeka da vodi hajku protiv RTS, ona je rekla da mu je ova kuća dala 50.000 evra za njegov, kako je rekla, privatni festival Beogradsko proleće i „dva sata nekvalitetnog programa“. Međutim, iz MTS je to juče demantovano, pa je pitanje gde su te pare završile, a Kovačevićeva je na taj način potvrdila da se u RTS uveliko muljalo.

Na ovo nisu odgovorili:

– zbog čega njihovi zaposleni matičnoj kući prodaju emisije iz privatne produkcije

– da li oni uopšte nešto rade, i kada, za platu koju primaju

– zbog čega privatne emisije višestruko više koštaju nego one u produkciji RTS

Zvezde koje čerupaju budžet

1. Jovan Memedović

– emisija „Sasvim prirodno“ radi se preko produkcijske kuće „Montevideo“, pa je RTS otkupljuje

– kao voditelj, u kvizu „Potera“ za 30 snimajućih dana zaradi 34.000 evra

– u emisiji „Sasvim prirodno“, koju RTS takođe otkupljuje, njegov sin je kamerman, a ćerka montažer

2. Kristina Radenković

– kao voditelj u kvizu „Stigni me ako znaš“, koji radi privatna produkcija, za 10 snimajućih dana zaradi 15.900 evra

3. Aneta Ivanović

– seriju „Pupin“ radi njena produkcijska kuća „Atena“, a odobreni budžet za ovu seriju je 1.500.000 evra

4. Dragana Kosjerina

– vodi emisiju „Ja volim Srbiju“, koja košta više od 700.000 evra godišnje

Aneta Ivanović: Nisam u sukobu interesa

Aneta Ivanović je u odgovoru Republici rekla da nije prekršila ni moralnu ni pravnu obavezu.

– Tekst koji je objavila Pištaljka je napisan pametno i podlo. Serija „Pupin“ ima 10 epizoda i na tom projektu sa saradnicima radim već pet godina. Postoji ugovor, ta cena od 150.000 evra po epizodi nije ništa neuobičajeno za takvu vrstu serije. To je nešto što, uostalom, može da se proveri. U pitanju je istorijska serija, veliki deo se snima u Njujorku, koji treba da predstavlja taj grad pre 100 godina. Sve to košta, treba napraviti scenario, kostime – objasnila je.

Kako tvrdi Ivanovićeva, pričama da je došlo do sukoba interesa mesta nema jer je o tome strogo vodila računa:

– Ja nisam zaposlena na RTS, već sam angažovana honorarno i već pet godina sam urednica „Šarenice“, najgledanijeg vikend-programa u Srbiji. Nisam ni u kakvom sukobu interesa i o tome sam strogo vodila računa.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare