TENISKI KLASIK U NAJAVI: Đoković i Marej 37. put – u Dubaiju?

Dvostruki osvajač Vimbldona i uzastopnih olimpijskih zlata Marej prihvatio posebnu pozivnicu Dubai Djuti Fri teniskog šampionata; da li to znači i prvi susret sa velikim rivalom Đokovićem posle 2017?

Ponovo svež i odmoran za nove izazove je sedamdeseti igrač sveta Endi Marej – posle antologijskih pobeda u pet setova protiv Beretinija i Kokinakisa na januarskom Australijen Openu – a srećan što će se putem posebne pozivnice ponovo obreti na ATP 500 Dubai Djuti Fri teniskom šampionatu – turniru koji je osvojio 2017. godine, piše Kurir.

Marej već marljivo trenira u “hramu tenisa bliskog Istoka” Ejvijejšn Centru i priprema se za nastupe u i ove godine jakom takmičenju (19.februar do 4.marta) koje će – kod muškaraca – predstaviti 8 od top 20 igrača ATP liste, a kod dama čak 9 od top 10 WTA teniserki.

Petnaest godina posle njegovog debitantskog nastupa u Dubaiju, Marej se oseća odlično na tek prevučenim terenima centra – i biranim rečima hvale opisuje turnir na kome je posle istorijske 2016. u kojoj je prvi put u karijeri postao broj 1 i osvojio 9 turnira osvojio svoju pretposlednju titulu u dosadašnjoj karijeri.

Turnir se toliko promenio i razvio od kada sam ovde nastupio prvi put – i potpuno je opravdano što je više puta biran za najbolji turnir serije 500 na ATP turneji od strane igrača“, kaže Marej, koji je pokazao da je i dalje u stanju da pobeđuje neke od najboljih mladih asova globalnog teniskog karavana.

Marejevo učešće na turniru posebno je pozdravio i Kolm Meklohlin, izvršni potpredsednik i direktor organizatora Dubai Djuti Fri, ponosan na učešće ovakve teniske legende na turniru koji je 11 puta proglašen za najbolji u selekciji ATP 500 od 2003:

Srećni smo što je Endi ponovo sa nama, čime je potvrđena popularnost našeg takmičenja među najvećim i najdugovečnijim asovima našeg sporta i naša ambicija da ga i dalje razvijamo i usavršavamo na zadovoljstvo svih ljubitelja tenisa.

Kako je u Britaniji školski raspust, otac četvoro dece trenutno uživa u Dubaiju i u toj, najvažnijoj ulozi.

Kombinujemo treninge i odmor u obilascima džinovskog akvarijuma na Atlantisu, fontane kod Burdž Kalife, Mirakle Gardensa, kupamo se – i našoj sreći nema kraja!“ iskren je Marej, kome će se na terenu za desetak dana pridružiti prvi igrač sveta Novak Đoković, prošlogodišnji osvajač Andrej Rubljov, osvajač zlatne medalje iz Tokija Saša Zverev, svetski broj 8 Feliks Ože-Alijasim i brojni drugi.

Posebno zanimljivo će biti to da li će prvi nosilac iz Srbije i njegov veliki teniski prijatelj i rival iz Škotske obnoviti svoje rivalstvo kroz 37. meč u njihovoj karierji (Novak bolji sa 25 pobeda uz 11 poraza) – pošto je Marej bio primoran da otkaže njihov poslednji meč u Madridu prošle godine usled povrede.

Sve u svemu, tri prebogate nedelje najboljeg ženskog i muškog tenisa iz Dubaija su pred nama – i brojne prilike da se ispišu novi zapaženi uspesi za tenisku istoriju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare