Porodica Brusa Vilisa saopštila strašne vesti: Glumac ima tešku bolest

Porodica Brusa Vilisa je krajem marta prošle godine potvrdila da je glumac oboleo od bolesti afazije, koja utiče na njegove kognitivne sposobnosti.

Sada se njegova bivša supruga Demi Mor oglasila i otkrila u kakvom je stanju ternutno glumac.

– Pre svega želimo da izrazimo našu najdublju zahvalnosti za neverovatnu ljubav, podršku i prelepe priče koje smo svi primili otkako smo podelili Bruseovu izvornu dijagnozu. U duhu toga, želeli smo vam dati novosti o našem voljenom suprugu, ocu i prijatelju jer sada imamo dublje razumevanje onoga što on proživljava.

– Otkako smo objavili Bruseovu dijagnozu afazije u proleće 2022., njegovo stanje je napredovalo i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD) – napisala je Demi, pa dodala:

– Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu.

– FTD je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli, a može pogoditi bilo koga. Za osobe mlađe od 60 godina, FTD je najčešći oblik demencije, a budući da postavljanje dijagnoze može trajati godinama, FTD je verovatno mnogo rašireniji nego što znamo – napisali su oni na sajtu biografije, pa dodali:

– Danas ne postoje lekovi za ovu bolest, što je stvarnost za koju se nadamo da će se promeniti u godinama koje dolaze. Kako Bruseovo stanje napreduje, nadamo se da se sva medijska pozornost može usmeriti na rasvetljavanje ove bolesti koja zahteva daleko više svesti i istraživanja.

– Brus je uvek nalazio radost u životu – i pomogao je svima koje poznaje da učine isto. Znači mnogo videti kako se taj osećaj brige vraća njemu i svima nama. Toliko smo dirnuti ljubavlju koju ste svi pružili prema našem dragom suprugu, ocu i prijatelju u ovom teškom trenutku. Vaše kontinuirano saosećanje, razumevanje i poštovanje može da omogući da pomognemo Brusu da živi što potpunijim životom – zaključila je porodica glumca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare