NIKAD NE RADITE OVO NA PREGLEDU: Ginekolozi brutalno iskreno otkrili šta im SMETA kod žena, a INTIMNA FRIZURA je 1. na listi

Mnoge žene, bez obzira na svoje godine, ne vole da idu kod ginekologa, uglavnom zbog stida da pokažu intimnu zonu, posebno kada su u pitanju muški lekari, te stoga radije biraju žene.

Ginekolozi su odlučili da budu surovo iskreni i poruče ženama da nemaju čega da se stide, jer, kako kažu, nagledali su se svega i svačega. Napravili su spisak stvari koje žene ne treba da rade na samom pregledu, kako zbog sramote, tako i zbog zdravlja.

Pet stvari koje ginekolozi ne vole:

1. „Izvinite, nisam se obrijala“

„Nas ne zanima vaša frizura, da li je imate ili nemate. Imamo malo vremena da se koncentrišemo na pregled i stvarno nas ne brine to što žene nisu obrijane, a pogotovo ako im nisu obrijane noge. Mi sa tim nemamo veze i to je stvarno tema na koju ne treba da trošimo dragoceno vreme“, rekao je jedan ginekolog.

2. Otkazivanje pregleda zbog menstruacije

„Menstruacija nije razlog da ne dođete na pregled. Današnji papa testovi omogućavaju test i za vreme ciklusa. Jedna od najvećih zabluda žena je da ne smeju da odu kod ginekologa dok su u ciklusu. Tu je i činjenica da je mnogima od njih neprijatno da ih tada pregledamo, ali ovde smo zbog zdravlja. Ne otkazujte termine, jer redovni pregled može da vam spasi život“.

3. Postavljanje dijagnoze

„Svaka žena dobro poznaje svoje telo, ali kada je reč o sekretu i drugim problemima, mnoge žene same postavljaju dijagnozu. To može da ima loše posledice. Ne donosite zaključke unapred, već budite strpljive da nas saslušate“.

4. Ne spominjete lekove koje pijete

„Nijedan ginekolog ne voli pacijentkinju koja je neodgovorna prema svom zdravlju i zaboravi da pomene taj bitan podatak. Žene zaboravljaju da spomenu da trenutno imaju određenu terapiju, kao da nisu ni svesne koliko nam je to važno. Budite odgovorne i uputite nas u svoje stanje“.

5. Dolazak na pregled tek kada se javi problem

„Neke žene kod ginekologa odlaze tek kada primete problem, a tada je često prekasno. Vrlo je važno da pacijentkinja shvati važnost redovnog pregleda. Tu nema šta da se doda, to je jednostavno tako. Obožavamo žene koje vode računa o svom zdravlju i koje su redovne na našim pregledima“.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare