Incident na protestu u Beogradu: Maskirani ekstremisti srušili ograde i došli do ulaza u Predsedništvo 

Ispred zgrade Predsedništva održava se protestni skup na koji su prethodnih dana pozivale ekstremističke organizacije. Nakon obraćanja govornika, grupa predvođena liderom Narodnih patrola Damjanom Kneževićem, među kojima je bilo i onih koji su maskirani, porušila je zaštitnu ogradu i došla do glavnog ulaza u Predsedništvo Srbije, piše Blic.

Nakon što je protest završen demonstranti su se uputili ka Predsedništvu Srbije, gde su prvo probili ogradu, a potom stigli do samog ulaza.

Pokušavaju da predaju svoje zahteve. Stigla je i policija u opremi za razbijanje demonstracija.

U pozivu na današnji skup je navedeno da je razlog „zaštita Kosova i protivljenje nemačko-francuskom predlogu“.

Kako javlja reporter Euronews Srbija, nekoliko policijskih automobila je preprečilo Ulicu Kralja Milana u kojoj je saobraćaj zaustavljen.

Policijske snage raspoređene su u centru Beograda. Vozila Policijske brigade raspoređena su iza crkve Svetog Marka, a iza Skupštine Srbije parkirana su dva autobusa, u kojima se nalaze policajici sa opremom za razbijanje demonstracija. 

Nekoliko pešačkih patrola policije stoji kod zgrade Glavne pošte i parkiću preko puta, a nekoliko policijskih vozila nalazi se i iza zgrade Predsedništva.

Među organizacijama koje su pozivale na protest su i Narodne patrole. Njihov vođa Damjan Knežević je krajem prošle godine na Telegram kanalu objavio da je posetio novu zgradu ruske paravojne plaćeničke grupe Vagner u Sankt Peterburgu.

On je tokom obraćanja na skupu najavio da su spremni, kako je rekao, na mnogo više od nereda. 

– Molimo državno rukovodstvo Rusije, da čak i ako naše rukovodstvo ne spreči ulazak Kosova u UN, da udare veto i da nam daju bar mesec dana da sklonimo ovog izdajnika – rekao je vođa ove ultradesničarske organizacije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare