VOZAČ BMW-A TVRDI DA NIJE POBEGAO S LICA MESTA I OSTAVIO POVREĐENE: Tužilaštvo traži pritvor za Denisa S.

Denis S. (23) koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Podsetimo, on se sumnjiči u subotu, oko 21.20 sata učestvovao u saobraćajnoj nesreći na Zrenjaninskom putu, nakon čega je pobegao sa lica mesta i u automobilu ostavio dve povređene sestre.

– Osumnjičeni D.S. je danas saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo – navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

U daljem toku postupka, kako se dodaje, tužilaštvo će ispitati svedoke, pribaviti materijalne dokaze, narediti vršenje potrebnih veštačenja i preduzeti druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

– Prema navodima krivične prijave, u subotu, oko 21.20 časova je na Zrenjaninskom putu došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo marke BMW kojim je upravljao oštećeni Dž.K. i vozilo marke BMW kojim je upravljao osumnjičeni D.S. Do saobraćajne nezgode je došlo na taj način što je oštećeni Dž.K. vozilom kojim je upravljao prešao iz desne u levu saobraćajnu traku, nakon čega je u levu bočnu stranu njegovog vozila udarilo vozilo kojim je upravljao osumnjičeni D.S. – navodi se u saopštenju, prenosi Kurir.

U saobraćajnoj nezgodi, petoro učesnika je zadobilo telesne povrede i to oštećeni Dž.K. teške telesne povrede opasne po život, putnik iz njegovog vozila oštećena J.I. teške telesne povrede, osumnjičeni D.S. lake telesne povrede, a putnici iz njegovog vozila oštećene V.I. i H.S. teške telesne povrede.

– Oštećeni Dž.K. je dana 12.02.2023. godine preminuo od posledica zadobijenih povreda. Nakon saobraćajne nezgode, osumnjičeni D.S. je napustio lice mesta, da bi se dana 12.02.2023. godine u ranim jutarnjim satima javio u Urgentni centar radi ukazivanja lekarske pomoći. Tom prilikom od osumnjičenog su po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca uzeti krv i urin radi analize na alkohol i psihoaktivne supstance. Nakon što je nastupila smrt oštećenog Dž.K. dežurni zamenik javnog tužioca naložio je vršenje obdukcije – dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Kako naš izvot otkriva, sumnja se da je Denis S. bio pod dejstvom alkohola i droge i da je zbog toga pobegao sa lica mesta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare