UŽIVO PREDSEDNIK SRBIJE NA VOŽDOVCU: Potpisivanje Finansijskog sporazuma za paket energetske podrške EU

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas, u 10 časova, ceremonijalnom potpisivanju Finansijskog sporazuma za paket energetske podrške Evropske unije Srbiji.

– Mi Srbi nekada ne umemo da iskažemo zahvalnost ali ću pokušati da objasnim građanima od kolikog je značaja ovo što je EU danas uradila za našu zemlju – rekao je predsednik dodavši da neretko potcenjujemo ono što EU čini za nas.

Predsednik je istakao i da će zahvaljujući ovoj donaciji koju je EU dala od svojih para, od svojih građana i poreskih obveznika, mnogi građani Srbije moći da plaćaju struju po mnogo nižim povlašćenim cenama, a tako ćemo sačuvati i brojna mala preduzeća.

„Evo vidite Sinišu Malog, kako je nasmejan“

Predsednik je na kraju obraćanja rekao i kako je Siniša Mali, ministar finansija, najnasmejaniji, kako je razvukao osmeh. Inače, dodao je, oko 10. u mesecu stalno je namrgođen kad treba da isplaćuje razne stvari a nasmejan je samo kad mu je puna kasa.

Predsednik je kazao i da svake godine iz EU dobijamo 2 milijarde direktnoih investicija, a da je naša razmena povećana čak 4 puta, a naš izvoz u EU za čak 14,5 milijarde evra. Dodao je i da je ovo važno da se zna jer od ovog isplaćujemo naše nastavnike, profesore, medicinske radnike, gradimo puteve i pruge…

– Srbija mnogo zavisi od Evropske unije, građani moraju da znaju odakle dolaze investicije, posao za mlade, kako se hranimo… Hvala Ursuli fon der Lajen koja je došla u Niš a ne u Beograd jer Srbija nije samo Beograd – rekao je Vučić koji se zahvalio Žiofreu na ličnom angažmanu.

– Danas je potpisano 165 miliona evra donacije budžetu Srbije za najranjivije porodice u Srbiji kao i za mala i srednja preduzeća. Priliv novca kreće u narednih nekoliko dana. Korist će imati 119.000 porodica koje će odgajati decu u toplom tokom 2023. godine. To znači i da će pekare moći da rade svoj posao i obezbeđivati ono najvažnije – hleb. Sporazum se potpisuje uoči Dana državnosti – rekao je šef Misije EU u Srbiji Žiofre.

Ceremonija potpisivanja održaće se u Nacionalnom dispečerskom centru Elektromreže Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare