Akcija kriminalističke policije u Beogradu! Krio tri kile kokaina sa oznakom „patek“

Bojan T. (40) iz BiH uhapšen je u centru Beograda u „štek“ stanu u kom su pronađeni velika količina narkotika i 70.000 evra * Sumnja se da je radio za organizovanu bandu koja krijumčari kokain iz Perua

Bojan T. (40), državljanin Bosne i Hercegovine, uhapšen je juče u spektakularnoj akciji kriminalističke policije i tom prilikom kod njega su pronađeni tri kilograma kokaina i 70.000 evra u kešu! Pakovanja u kojima je bila droga bila su brendirana oznakom „patek“, po uzoru na švajcarskog proizvođača luksuznih satova„Patek Filip“

Tržište

Zaplenjen kokain bio je namenjen crnom tržištu Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a u toku je istraga ko je organizator šverca ove droge
Izvor iz istrage

Prema saznanjima Informera, Bojan T. je uhapšen u iznajmljenom „štek“ stanu u centru Beograda i nije pružao otpor prilikom upada policije.

Visok kvalitet droge

Inspektori su detaljnim pretresom pronašli kokain izuzetno visoke čistoće. 

– Deo droge bio je ispresovan u dve takozvane „cigle“ i brendiran oznakom „patek“, što je naziv švajcarske kompanije za proizvodnju skupocenih satova. Drugi deo kokaina bio je razmeren, zapakovan u manje paketiće i spreman za uličnu prodaju. Uz narkotike je pronađena i vagica za precizno merenje – kaže naš dobro obavešten izvor iz istrage.

Inspektori koji su učestvovali u pretresu „štek“stana bili su šokirani kada su pronašli belu kovertu punu deviza.

– Ukupno 70.000 evra je bilo u koverti. Zbog sumnje da pronađeni novac potiče od prodaje droge, pare su oduzete i biće zadržane do okončanja postupka – naveo je naš sagovornik i dodao:

– Zaplenjeni kokain bio je namenjen crnom tržištu Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a u toku je istraga ko je organizator šverca ove droge. Postoje indicije da je uhapšeni Bojan T. sarađivao sa jednom ozbiljnom kriminalnom grupom koja ima dobre kontakte i organizuje prekookeanski šverc kokaina iz Perua u Evropu. On do sada u Srbiji nikada nije hapšen ni za jedno krivično delo.

Bojanu T. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti priveden u Više tužilaštvo u Beogradu na saslušanje.

Brendiranje „koke“

Inače, „brendiranje“ paketa s drogom rade skoro svi moćni narko-karteli na svetu kako bi svi u podzemlju znali kome pripadaju narkotici. Najsvežiji je bio krajem avgusta prošle godine, kada je na graničnom prelazu Batrovci policija zaustavila „mercedes“ i u njemu pronašla štek sa 10 „cigli“ kokaina. Na svakom paketu kokaina bio je utisnut žig u vidu emotikona kultnog američkog komičara Gruča Marksa.

Osim toga, početkom septembra 2019. na paketima kokaina zaplenjenim u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu bile su slike Gavrila Principa, člana Mlade Bosne koji je 1914. ubio austrijskog nadvojvodu Franca Ferdinanda. Osim toga, sredinom maja 2019. rumunska policija je u delti Dunava pronašla tovar kokaina„brendiran“ oznakom poznatog fudbalera Kristijana Ronalda – CR7.

Takođe, srpska policija je ranijih godina prilikom zaplena droge otkrivala da su na paketima bile utisnute slike Miloša Obilića, Če Gevare, Simona Bolivara

Peru već godinama važi za najvećeg proizvođača kokaina u svetu, a primat je preuzeo od Kolumbije i Bolivije. Kako su ranije saopštile peruanske bezbednosne službe, u toj zemlji su veoma aktivni pripadnici balkanskih, pa i srpskih narko-kartela, koji su poslednjih godina postali veoma moćni. Najpoznatiji među njima je Srbin Zoran Jakšić, jedan od vođa „grupe Amerika“, koji je uspeo da postane jedan od ključnih ljudi u podzemlju Perua. On je, međutim, uhapšen u julu 2016. i osuđen na 25 godina zatvora zbog krijumčarenja droge. Mediji u toj zemlji tada su objavili i da je peruanski kokain veoma jeftin i donosi astronomsku zaradu dilerima kada se proda u Evropi. Jakšić je, kako tvrde tamošnji mediji, kilogram čistog kokaina kupovao u Peruu za oko 1.500 evra, a u Evropi ga je prodavao za čak 35.000 evra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare