TENZIJA NE JENJAVA! POČEO BRIFING U BELOJ KUĆI NAKON OBARANJA NLO Obraća se savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost

U Beloj kući počela je koneferncija za medije, a tema koja se nalazi u fokusu je rušenje tri, za sada neidentifikovana leteća objekta u poslednja tri dana, prenosi Guardian.

Podsetimo, američki ratni avioni srušili su tri objekta čije poreklo još uvek nije poznato.

Američka vojska, takođe je srušila kineski špijunski balon koji je leteo iznad Atlantskog okeana, a za koji Kina tvrdi da se koristi u civilne svrhe i da je slučajno ušao u američki vazdušni prostor.

Ovaj balon doveo je do diplomatskih tenzija na relaciji Kina-SAD, a američki državni sekretar Entoni Blinken je tada otkazao posetu Pekingu.

Pres konferencije u Beloj kući obično drži portparolka Karin Žan Pjer, ali danas će joj se pridružio i Džon Kirbi, savetnik američkog predsednika Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost.

Takođe, šef Američke komande vazdušno-kosmičke odbrane za sever, general Glen Van Herk, izjavio je da se ne isključuje mogućnost i da su u pitanju vanzemaljci ili neko drugo objašnjenje.

Ujedno su vlasti zatvorile vazdušni prostor iznad delova jezera Mičigen,, a deo vazdušnog prostora je zatvorila i Kanada.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare