PORODICA SLAVUJEVIĆ ŽIVI U NEHUMANIM USLOVIMA: Mališani imaju samo jednu želju, da im bude toplo POMOZIMO IM 

Porodica Slavujević iz Jarebice kod Loznice živi u izuzetno teškim uslovima. 

Četvoro skromnih mališana Dejan (15), Danka (13), Nešo (10) i Stefan (8), pomalo su stidljivi i tužni.

Deda Radovan, baka Olga, otac Slavko i majka Silvija sa decom – tri generacije u jednoj kući. Nemaština koja se prenosi sa kolena na koleno težak je usud ove porodice.

„Od redovnih primanja imamo socijalnu pomoć i dečiji dodatak. Uglavnom radim za nadnicu u šumi i bavimo se poljoprivredom. Imamo kokoške, patke, krave, ovce i svinje, pa deca uvek imaju šta da jedu. Nažalost, skoro sve drugo im fali“, rekao je vredni otac Slavko.

„Sin Dejan je veoma vredan, najviše nam pomaže. Želeo bi da upiše veterinu kad završi srednju školu. Nešo je odličan đak i stvarno se trudi da i u ovakvim uslovima nauči sve šta treba. Danka bi volela da bude poslastičar, pise Kurir. Ipak, da bi uspeli u svojim namerama, potrebna im je nova kuća, gde će imati normalne uslove za život“, dodala je brižna majka Silvija.

Mali Stefan izneo je svoju najveću želju. Želju koja gađa u srce, kada se shvati da ovi mališani za toplu kuću, dečiju sobicu i bezbrižno odrastanje prosto ne znaju.

„Ja bih najviše voleo da dobijem svoj krevet i puno ćebadi, da mi nikada više ne bude hladno“!

Kada je nemaština velika, želje su skromne. Njima je najveća želja da im bude toplo. Pored nove kuće, značila bi im i prikolica za traktor, kao i jedna krava.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku akciju pomoći porodici Slavujević.

„Pozivamo sve dobre ljude da pomognu ovoj deci da ostvare svoje snove“!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare