VLADA POSETOM JUGU SRBIJE OBELEŽAVA STO DANA RADA: Premijerka Ana Brnabić posetila Bojnik i Caričin grad

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pred odlazak u Lebane gde će sa ostalim članovima Vlade obeležiti 100 dana rada, posetila je Bojnik.

Ona je razgovarala sa predsednikom opštine Nebojšom Nenadovićem o projektima koji se realizuju u centru tog mesta, ali i ostalim koji će preporoditi ne samo tu varošicu sa 10.000 stanovnika već i ceo kraj.

Posetu jugu Srbije iskoristila je i da obiđe radove na ograđivanju arheološkog nalazišta Caričin grad.

– Drago mi je što sam danas ovde. Moja današnja poruka je da što češće putujemo po Srbiji i poruka ministrima je da što više budemo po terenu i vidimo naš narod. Rad Vlade mogu predstaviti kroz četiri celine: prva je priprema i usvajanje budžeta. Budžet je ono od čega zavisi rast i razvoj života građana Srbije i on je razvojni obzirom na krizu. Drugi je energetika čija se kriza najviše oseća u Evropi, treća je vladavina prava koji se može zaključiti ustavnim reformama juče u Skupštini. Četvrta je stlana nestabilnost i napadi na Srbe na KiM koje je hrabro izneo predsednik Vučić – rekla je premijerka, prenosi Kurir.

„Radan planina i sav prostor oko Radan planine postaju jedan turistički kompleks, tojest turistička regija koja će biti značajna za razvoj“, kaže predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Premijerka će potom, u Domu kulture „Radan“ u opštini Lebane, zajedno sa ministrima predstaviti rezultate rada Vlade u prvom tromesečju.

Svaki od ministara ima zasebne posete u okviru svog resora u opštinama Jablaničkog okruga.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare