UPLAŠILA SAM SE, NISAM ZNALA ŠTA DA RADIM! Ispovest devojčice iz Bele Crkve koju je zlostavljao sveštenik: Rekao mi je da to mora da ostane među nama

Sveštenik iz Bele Crkve J. C. optužen je da je neprimereno dodirivao devojčicu (14) u crkvi. On se tereti, za sada, za polno uznemiravanje, a po nalogu tužilaštva zabranjen mu je prilazak devojčici i njenoj porodici. U ispovesti za Informer devojčica je do detalja objasnila šta se tog dana, 3. janura dešavalo u crkvenoj ispovedaonici.

Sa devojčicom je razgovor obavila redakcija Informera u prisustvu njene majke, koja je na samom početku razgovora objasnila, da je devojčicu vodila u crkvu i kod sveštenika, koji je i krstio da malo razgovara sa njom.

Devojčica je kako je majka objasnila, imala pitanja na koja ona nije imala odgovore, ali i da bi se opustila jer je u poslednje vreme bila zatvorena.

– Mislila sam da će se kroz veru oplemeniti i da će joj vera dati snagu da bude jača u životu, ali i da bude na pravom putu – objasnila je majka dok je pored nje sedela devojčica. 

Devojčica nam je takođe na početku navela da želi da kaže šta se desilo jer ne želi da neka njen drugarica ili bilo koja druga devojčica prođe kroz sličnu situaciju.

– Do tada sam bila u crkvi možda 10 puta, u prvim odlascima sam bila sa mamom, ali sam kasnije kada sam se oslobodila išla sama. Poslednjih nekoliko naših razgovora često je na moja pitanja prelazio na temu polnih odnosa, ali kada je video da me ta tema ne interesuje brzo je menjao. Pričao je o polnom organu kako je to lepo, kako to devojke i žene vole … – priča stidljivo devojčica i dodaje: 

– Poslednji put otišla sam 3. januara, ponela sam mu neku knjigu misleći da bi voleo da je pročita, ali i kako bi mogli da komentarišemo o toj temi. U crkvu sam odlazila tražeći odgovore na pitanja života posle smrti i kako se Bog uklapa u pričama sa vasionom. Neka od mojih pitanja su bila i zašto je na nekim ikonama trougao umesto oreola… sve me je to zanimalo. Ne mogu da objasnim iz kog razloga – objašnjava devojčica, dok pored nje sedi majka kojoj je prvoj ispričala šta se desilo.

Prema njenim rečima tog kobnog dana bili su u prostoriji koja je zapravo ispovedaonica. 

– Sedeo je na metar, preko puta mene pričalli smo, ali me je zaboleo vrat, požalila sam se tek onako, a on je prišao i počeo da mi pritiska vrat, kako bi me bol pustila. Nije prošlo mnogo vremena spustio je ruku na moje grudi : „Ovo devojke uzbuđuje. Da li i tebe uzbuđuje ovo što ti radim?“ – priča devojčica i dodaje da mu je rekla da je ne uzbuđuje, ali i da se istovremeno skamenila od straha i sramote. 

– Ne mogu da opišem taj bol u grudima koji se pojavi, i sramotu, nisam stigla ništa više da kažem, a on je onda spustio ruku … jedva sam smogla snage da mu kažem da imam ciklus i tada je povukao ruku. Ustao je otkjučao vrata i izašli smo napolje, bila sam van sebe od straha, Nisam znala kako da se ponašam, niti da su vrata bila zaključana, a on je rekao da to mora da ostane među nama... – ispričala je devojčica sedeći pored majke, koja nas uverava da će se boriti do kraja kako bi njena ćerka bila poslednja devojčica koja je imala ovakvo iskustvo.

Devojčica je, kada je izašla iz crkve otišla kod baba -tetke a potom i kući.

– Bilo me je sramota. Nisam znala da li da kažem mami, ali sam ipak to odlučila da uradim kako se ne bi ponovilo jer nisam želela da se ponovi sve to – rekla je devojčica plačnim glasom.

Majka je odmah obavestila policiju, dale su izjavu u policijskoj stanici. Obavešteno je tužilaštvo i Centar za socijalni rad i trenutno se utvrđuje šta se tačno doodilo.

Kako saznaje Informer, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je na osnovu majčine prijave pokrenulo predistražni postupak protiv sveštenika J.C. Na predlog tužilaštva, sud je svešteniku izrekao meru zabrane prilaska i komuniciranja sa devojčicom, kao i posećivanje mesta na kom se okupljaju maloletnici.

Ukoliko bude osuđen za polno uznemiravanje, preti mu od tri meseca do tri godine zatvora. 

Pop: Sve je laž, smeštaju mi aferu!

Sveštenik J.C. za Informer tvrdi da je nevin i da je devojčica sve izmislila, kao i da mu sa roditeljima „smešta aferu“?!

– Notorna je laž da sam neprimereno dirao tu devojčicu. Ona je s roditeljima tražila pomoć od mene, nije joj psihički bilo dobro, hteo sam da joj pomognem da se otvori malo. Ponavljam, cela prijava je lažna, a ako se ispostavi da je to tačno, spreman sam glavu da stavim na panj – kazao je J.C.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare