ŠTETA OD POPLAVA U PRIBOJSKOJ OPŠTINI PROCENJENA NA 2.445.000 DINARA: Rešava se i dugogodišnji problem u kritičnim naseljima

PRIBOJ – Nabujali Lim prošlog meseca pričinio je ogromnu štetu u opštini Priboj kada je poplavljen veliki broj domaćinstava. Komisija za procenu štete sačinila je zapisnik, procenjena šteta za ukupno 19 domaćinstava, iznosi 2.445.000,00 dinara, a ovaj izveštaj prihvaćen je na Opštinksom veću.

– U dogovoru sa ’Srbijavodama’ krenuli smo u eksproprijaciju parcele, na kojoj nije urađena obaloutvrda, a dok se to ne završi, po predlogu ’Srbijavoda’ preduzećemo preventivne mere, da se na toj lokaciji u slučaju povećanog vodostaja, spreči ponovno izlivanje reke Lim.

U naselju Luka je možda i veći problem, ali tamo imamo parcelu u vlasništvu Opštine, na kojoj, ako nije pokrenut postupak restitucije, možemo graditi zgradu sa takozvanim solidarnim stanovima, gde bi zbrinuli sve ugrožene porodice iz baraka, ali i sa klizišta u Marjanovićima”, istakao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Luka i Banjski Čamac pretrpeli su najveću katastrofu, a to su već dugo dve neuralgične tačke i sa povećanjem vodstaja, Lim plavi delove ova dva prigradska naselja.

Iako to nije nadležnost lokalne samouprave, jer su u pitanju vode prvog reda, kojim gazduju Srbijavode, Opština Priboj je upravo sa njima dogovarila aktivnosti na trajnom rešavanju ove dve lokacije od izlivanja Lima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare