PARTIZAN U JEDNOM DANU POTPISAO PETORICU! Petrić pred Mladost govorio o ZALEĐENOM TERENU u Kruševcu!

Fudbaleri Partizana u subotu dočekuju novosadsku Mladost, u meču 21. kola Superlige Srbije

Trener crno-belih Gordan Petrić izjavio je na konferenciji za novinare pred duel sa Novosađanima da su igrači spremni, i dodao da se „sutra pita“ njegova ekipa. 

– Ulazimo polako u ritam četvrtak nedelja, i nadamo se da ćemo što duže da ostanemo u tom ritmu. Igrači su spremni za sutrašnji meč. Mi se sutra pitamo, ali ne sme da bude opuštanja – rekao je Petrić.

Kad je reč o premijeri u 2023, meč u Kruševcu ostaće upamćen po mrazu i vejavici, kao i većanju da li da se uopšte igra, što je Grobare podsetilo na scene sa istog stadiona pre pet godina kad je Milorad Mažić našao mesto na kome lopta može da odskoči i dozvolio da meč počne, iako uslova nije baš bilo.

– Teren u Kruševcu nam nije odgovarao, pokazao bi i Napredak kvalitetnije izdanje da je bila bolja podloga. Niko nije rekao da mi želimo da odložimo utakmicu, samo sam pitao zvanična lica da li je teren zaleđen. Rekjli su da nije. Šta dalje da pričam. Samo sam im rekao: „Važi, to je vaša odluka“, A da mene neko ubeđuje da nije zaleđen, a jeste… Isto bih rekao i da smo izgubili

Partizan je trenutno na drugom mestu na tabeli sa 46 bodova, osam manje od prvoplasirane Crvene zvezde. 

– Moj prva utakmica na klupi Partizana bila je protiv Mladosti. Pobedili smo golom Svete (Svetozar Marković) u 90+5. minutu i mislim da je to prekretnica sezone. Od tog duela Mladost je promenila 15 igrača, samo dva su ostala. Sve su to iskusni igrači koji mogu da iznenade – dodao je šef struke srpskog vicešampiona.

Petrić naglašava i da Mladost nije „imala sreće“ u prošlom kolu kada je kod kuće poražena od Javora sa 2:3.

– Posle utakmice u Novom Sadu sam rekao da su igrači ti koji mogu da nas izvuku iz krize, i tako je i bilo. Počeli su da igraju opuštenije i pokazali su šta mogu. Oni su najzaslužniji, mi smo samo servis koji im pomaže.

On je dodao da ekipa nema ozbiljnijih kadrovskih problema, a u sastavu neće biti Hamidua Traorea, koji je otputovao u Tursku kako bi „doveo porodicu na sigurno“.

U prošlom kolu Partizan je pobedio u gostima Napredak sa 1:0, a strelac pobedonosnog gola sa „parni valjak“ bio je Fuseni Dijabate.

– Ovo bi mogla da bude njegova polusezona. Verujem da će pokazati svu svoju vrednost, ali mora da se ponavlja i da igra dobro u kontinuitetu – istakao je Gordan Petrić.

Treba reći da su danas stipendijske ugovore sa Partizanom potpisala petorica talenata iz Omladinske škole: Miloš Jovićević (2007), Lazar Radosavljević (2007), Vukašin Jovanović (2007), Eldin Bajramović (2007) i Mihailo Radić (2007).

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare