KRCAT KRIMINALNI DOSIJE! EVO KO JE UHAPŠENI ŠOBIĆ: Hapšen sa oružjem, u garaži imao blindirani automobil, BIO U RATU SA BELIVUKOM

Damjan Šobić (39), vođa Partizanove navijčake grupe Alkatraz, koji je uhapšen zbog trgovine drogom, ima bogat kriminalni dosije, a prvi put je navodno hapšen još 2008. kada je učestvovao na izazivanju nereda na utakmice između OFK Beograd i FK Partizan. Posle izazivanja haosa na utakmici, kako su prenosili mediji, Šobić je bio u bekstvu i za njim je 2011. raspisana poternica.

– Godinu dana kasnije, otkriveno je da se skrivao na Kosovu i Metohiji, pošto je tamo i uhapšen. A u trenutku kada ga je policija zaustavila, kod sebe je imao pištolj za koji nije imao dozvolu – podseća sagovornik Kurira.

Istim postupkom, kako su pisali mediji, bio je obuhvaćen i Ljubomir Marković,zvani Kića, koji je ubijen 2019. u Beogradu i njegovo ubistvo i dalje nije rešeno. Svedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka, Srđan Lalić podsetimo, na suđenju je ispirčao da iza ubistva Markovića stoji Belivukov klan.

Nekoliko godina kasnije, 2017. osuđen je na godinu i po dana zatvora i zbog nelegalnog nošenja oružja, pošto je policija kod njega pronašla „glok“ sa 12 metaka.

Poslednji put, hapšen je 2021. kada ga je policiju navodno pozvala njegova devojka i prijavila da je maltretira. Kada su specijalci upali u stan, ponovo su pronašli pištolj, a u garaži jedan blindirani automobil, kao i automobil sa rotacijom.

Zaplenjena droga:

Kako su mediji pisali, u jednom automobilu uhapšenog vože Alkatraza pronađena je i zdravstvena dokumentacija bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović koja se odnosi na zdravstvene probleme koje je u tom trenutku imala.

Zbog pištolja koji je tada pronađen, osuđen je na 17 meseci zatvora i novčanu kaznu od 400.000 dinara.

Inače, navijačka grupa Alkatraz, čiji je Šobić pripadnik bila je navodno u sukobu sa Principima Veljka Belivuka, koji je uhapšen u februaru 2021.

– Grupa Veljka Belivuka proterala je sve druge navijačke frakcije sa južne tribine, pa tako i Alkatraz, sa kojim su se više puta sukobljavali. Priča se i da je Belivuk na tribini otvoreno prozivao Damjana Šobića, nazivajući ga cinkarošem – ispričali su izvori posle hapšenja Belivuka i njegove grupe, za koju tužilaštvo tvrdi da je bila samo paravan za vršenje krivičnih dela, među kojima je i najmanje sedam ubistava, koliko im se za sada stavlja na teret.

Podsetimo, u jučerašnjoj akciji policije, osim Damjana Šobića uhapšen je i njegov mlađi brat Miroslav, kao i Marko M. a kod njih je zaplenjeno oko kilogram marihuane, 110 grama heroina i oko kilogram smese za uvećanje opojne droge heroin, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge. Vrednost ukupno zaplenjene droge procenjuje se na oko 3.000.000 dinara , saopšteno je iz MUP-a.

Oni su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare