KRALJ ČARLS PONIZIO PRINCA HARIJA KAO NIKAD: Konačno prekinuo ćutanje i JEDNOM IZJAVOM o ODBEGLOM SINU rekao SVE što misli!

Kralj Čarls progovorio je o princu Hariju prvi put od objavljivanja kontroverznih memoara svog sina.

Monarh je posetio kampus Stratford Univerziteta Ist London u istočnom Londonu povodom njegove 125. godišnjice, otkrivši ploču i otvorivši novu bolnicu i centar za obuku primarne zdravstvene zaštite.

Tokom posete, Čarls je otišao da pozdravi neke studente i druge prisutne koji su se okupili kako bi videli monarha.

Dok se rukovao, jedan čovek je povikao: „Vratite Harija, molim vas, možete li, molim vas, da ga vratite, gospodine?“

Kralj se pravio kao da ne čuje o kome je reč, pa je upitao: „Koga?“

Čovek mu je odgovorio: „Harija, vašeg sina“, na šta je Čarls kroz nervozan osmeh odgovorio: „Bilo bi lepo“, pre nego što je nastavio dalje, piše Kurir.

Čarls je imao nezgodan odnos sa svojim mlađim sinom, koji je zajedno sa suprugom Megan Markl odstupio s kraljevskih dužnosti 2020. i preselio se u Sjedinjene Američke Države.

Hari je prošlog meseca objavio svoje kontroverzne memoare „Spare“, u kojima je kritikovao svoju maćehu, kraljicu Kamilu, i rekao da je njegov otac stavio svoje interese ispred svoje dece.

To je dovelo do pitanja hoće li Hari i supruga Megan doći u Ujedinjeno Kraljevstvo kasnije ovog proleća na Čarlsovo krunisanje 6. maja.

Pisanja tamošnjih medija su sugerisala da se očekuje da će par prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa – ali organizatori se boje da bi to moglo da se pretvori u „potpuni cirkus“ ako njihov dolazak ne bude dobro tempiran.

Kraljevski insajderi navodno su potvrdili „radnu pretpostavku“ da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa biti na istorijskoj ceremoniji 8. maja.

Organizatori trodnevnog događaja, na kojem će se kralj zvanično krunisati, kažu da su sugestije da Saseksovi neće biti na spisku zvanica od 2.000 ljudi daleko od istine.

Pozivnice za 90-minutnu službu u Vestminsterskoj opatiji trebale bi da budu poslate ovog meseca. Kraljevski članovi, dostojanstvenici i svetski čelnici okupiće se u opatiji.

Izvor je za The Sun rekao: „Oni će sigurno biti pozvani, a mi radimo na pretpostavci da će doći.“

Međutim, insajder je takođe predložio da će biti potrebno razraditi plan kako bi se izbegli bilo kakvi neprijatni susreti.

Dodali su: „Bilo bi od pomoći ako bi došli ranije da ne bude totalni cirkus na taj dan“.

Krunisanje – prva u Britaniji nakon kraljice Elizabete II. u junu 1953 – poklopiće se s posebnim prazničnim vikendom.

Sadržaće procesije i pojavljivanja Čarlsa i drugih članova kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare