Adrijana (14) se ubila nakon što je osvanuo snimak kako je tuku u školi: Danas je sahrana, otac tuži školu

Adrijana Kuš (14) iz Nju Džersija oduzela je sebi život nakon što je društvenim mrežama počeo da kruži snimak na kojem si vidi kako je devojčice iz njene škole brutalno tuku u hodniku srednje škole.

Beživotno Adrijanino telo pronađeno je 3. februara, dva dana nakon što je snimak počeo da kruži mrežama, piše Telegraf.

Na snimku se vidi kako Adrijana i njen momak šetaju hodnikom državne srednje škole, a potom im prilazi jedna od učenica i Adrijanu udara flašom vode po glavi. Nesrećna devojčica potom pada na pod i tada devojčice kreću da je udaraju i šutiraju. Učenik koji je snimao brutalan napad je sve vreme navijao.

Napad je trajao nekih 30 sekundi, a potom su dve radnice škole dotrčale i rasterale decu.

Adrijana je u napadu zadobila brojne povrede po nogama i licu. Njen otac Majkl Kuš ostao je u šoku kada je čuo šta se dogodilo njegovoj ćerki u školi. On je za lokalne medije rekao da je Adrijanu potom odveo u policijsku stanicu kako bi prijavili incident. Iz policije se još nisu oglasili ovim povodom.

Adrijana je tada ocu pokazala i snimke i poruke dece koji su joj pretili na TikTok-u, Instagramu i Snapchatu uoči napada. Ispostavilo se da je Adrijana mesecima bila žrtva nasilja u školi, koje su sprovodila deca iz njenog razreda.

Iako se za napad znalo u zbornici, ali Majkl tvrdi da „niko ništa nije uradio posle incidenta“. Dva dana kasnije članovi porodice pronašli su Adrijanu mrtvu u porodičnoj kući.

Majkl kaže da će tužiti školu.

„Ogorčen sam. Krivim te devojčice, školu, policiju. Hoću da svi znaju šta se dogodilo sa mojom ćerkom. Želim pravdu, želim da svi znaju za ovaj slučaj“, rekao je otac.

Majkl kaže da je uveren da bi Adrijana bila živa da je policija odmah postupila po prijavi.

„Da je škola pozvala policiju, prijavila nasilje, da je sprovedena istraga, ovi snimci bi odmah bili otkriveni“, uveren je Adrijanin otac.

Srednja škola u koju je išla Adrijana je 5. februara objavila saopštenje o tragičnoj smrti učenice. Škola je takođe navela da su deci dostupni profesionalci za savetovanje i krizne situacije.

„Molimo vas da znate da nikada niste sami na svetu i da uvek postoji podrška u lošim vremenima da pomognete da se stvari promene na bolje“, navodi se u saopštenju škole.

Iz ove ustanove takođe nisu želeli da daju izjave za medije.

Adrijanin otac tvrdi da njegova ćerka nije prvi učenik ove škole koji je trpeo nasilje, bilo u prostorijama škole ili putem interneta. On kaže da postoji još roditelja čija su deca trpela nasilje u toj školi, a da uprava ništa nije uradila da ih zaštiti.

Protiv četvoro učenika je 9. februara podignuta optužnica za napad i oni su isključeni iz škole.

Adrijana će biti sahranjena danas u rodnom gradu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare