„RAZBOJNIČKA VOJSKA PRIPREMA NOVU OLUJU NA KOSMETU“ Dramatične reči profesora Bratine: Ne prođe dan da ne NAPADNU NEKOG SRBINA

Albanci imaju razbojničku vojsku. Verujem da takva razbojnička psiha, potpomognuta još više razbojničkom psihom pojedinaca, za proleće treba da napravi novu Oluju„, obratio profesor Boris Bratina gledaocima Kurir TV u jutarnjem programu Redakcija.

Gosti jutarnjeg programa bili su dr Luka Kastratović, general-major u penziji i predsednik IO Kluba generala i admirala Srbije, i profesor Boris Bratina, sa Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su se u svom gostovanju dotakli trenutnog stanja na KiM, mogućih pretnji i eskalacija, ali i samog srpskog naroda.

– Narodu ispod Ibra ne možemo pružiti fizičku zaštitu, ali im možemo pomoći ekonomski. Broj napada na Srbe je prešao 300. To je gotovo svakodnevna pojava. Albanci su više nego ikad ekstremizovani. Oni su tako obrađeni da iz njih samo kipti učinak takve propagadne obrade. Videli smo da je pre nekog vremena snimljen spot protiv srpske robe. Veliko pitanje je šta će biti kada dođe proleće. Znamo šta nam mart obično dolazi kada pričamo o prostoru KiM – rekao je Bratina i dodao:

– Postojala je u narodima jedna vrstaemancipacije. Emancipacija u kojoj je jedna strana naučila da vodi frontalnu borbu. Albanci nikada nisu vodili frontalni rat. Oni su razbojnička vojska i prave zasede. Verujem da takva razbojnička psiha, potpomognuta još više razbojničkom psihom pojedinaca, za proleće treba da napravi novu Oluju. Plašim se tog pokušaja.

Penzionisani general Kastratović skeptičan je po pitanju konačnog dogovora dve strane.

– Suština ovih aktivnosti je etničko čišćenje Kosova i stvaranje Velike Albanije. Međunarodna zajednica je prihvatila rezoluciju 1244 čime se štite Srbi na KiM. Amerika neće dozboliti da se rezolucija 1244 tek tako realizuje. Njihovi preduzetnici su pokupovali rudna bogatstva da eksploatišu na KiM. Da nije rata u Ukrajini verovatno bi vlada Albanije ranije pokrenula akciju kao što je bila Oluja – rekao je Kastratović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare