„NE MOGU DA VERUJEM DA JE VUČIĆ IKAD IMAO POVERENJA U SPS!“ Šešelj: Već su ga jednom ostavili na cedilu! SPS ide tamo gde je vlast

Predsednik Srbije izjavio da u SPS nema više poverenja. Dodao je da u teškim vremenima mogu da se oslone samo na sebe, misleći na stranku. On smatra da izbori nisu dobro rešenje za Srbiju, jer država treba da bude iznad ličnih odnosa.

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika SRS gostovali su u jutarnjem programu Redakcija u razgovoru pokrenutom dešavanjima u SNS i SPS, kao i izjavom predsednika, dali su odgovor na pitanje da li su izbori trenutno pravo rešenje.

Matić se složio sa izjavom predsednika.

– Izbori nisu pravo rešenje, mi nemamo parlamentarnu krizu. Čak i u slučaju da SPS ne bude deo vladajuće koalicije, SNS može da ostvari većinu. Latentne razlike koje postoje, došle su i sada, jasno je da su uzroci političkog razmimoilaženja mnogo dublji. Ako želite da budete deo vladajuće koalicije morate da delite odgovornost – započeo je Matić i dodao:

– Očigledno je da SPS pokušava da se provuče u međuprostoru, ne žele da dele odgovornost – rekao je.

Šešelj je prokomentarisao političku situaciju i srpsko nejedinstvo.

– Vučićeva izjava koja govori da nema više poverenja u SPS, ja je ne shvatam, ne mogu da verujem da je ikad imao poverenja u SPS, posle cele istorije njihovih ličnih, a i političkih odnosa u prošlosti. Dakle, socijalisti su i njega lično ostavili na cedilu i SNS kada su sa demokratama stvorili koaliciju. Oni idu gde je vlast, to je njihov obrazac! Tako da, ukoliko Vučić bude u krizi, a ako njegova stranka ne bude osvojila relativnu većinu, SPS neće ići sa njima – rekao je Šešelj.

Rekao je da postoji politička kriza.

– Mislim da postoji politička kriza, iako ne postoji parlamentarna kriza. U Srbiji nije problem kao u Crnoj Gori. Međutim, postoji politička kriza izazvana zapadnim uticajima ovde i ultimatumima zapada koji se stavljaju pred Srbiju, gde imate vlast i opoziciju koja se deli na političke stranke koje su spremne da se oslobode Kosova i Metohije, koje je, kako oni kažu teg oko vrata. Imate deo opozicije koji ovu krizu shvata kao šansu da profitira i podigne rejting – rekao je Šešelj.

Nazvao je dešavanja u Narodnoj skupštini, kao slanje jako loše slike u svet, među saveznike i neprijatelje.

– Loša slika koja treba da se pošalje u svet o srpskom nejedinstvu i o neozbiljnosti kada se govori o Kosovu i Metohiji. To je naše nacionalno istorijsko najvažnije pitanje! To su stranke koje je Vučić indirektno uveo u skupštinu – istakao je Šešelj.

Zaključio je da je opozicija mislila da će Vučić da preda Kosovo, pripremivši se unapred za reakciju kojoj smo svi svedočili u skupštini.

– Oni su očekivali da se on ogradi od Kosova i bili su spremni na neku akciju, ali njihova akcija nije korespondirala sa onim što je Vučić govorio. I to je sve bilo poražavajuće – rekao je on, piše Kurir.

Prokomentarisao je i ravnodušnost članova SPS.

– Mislim da su u dubini, njihovi odnosi jako loši u smislu lokalnih samouprava i odnosa među ministrima, očekivati od njih neku borbu i zajedničko iskreno zalaganje, niko nije očekivao – rekao je on.

Razlike između partija ne bi smele da postoje kada se radi o pitanju KiM, istakao je Matić.

– Ja ne sumnjam da će SNS da ostane bez većine. Kada imate ove posledice rusko-ukrajinskog rata, gde i jedni i drugi i eksponenti u Srbiji, osuđuju našu neutralnu poziciju, gubite potencijal koji je osnova vladavina SNS. Ova stranka ga gubi zbog KiM i ukrajinsko-ruskog rata. SPS može da bude koristan partner, ako od njih ne zavisi jer Dačić je vešt i beskrupulozan trgovac! Doći ćemo u situaciju da će mu biti isplativije da ide u opoziciju! To je pitanje svih pitanja sada – rekao je Matić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare