NAJVEĆA ŽELJA JOJ SE NIJE ISPUNILA Branka Veselinović nije mogla da ima dece, a ceo život im je posvetila, ovo je njena ljubavna priča

Proslavljena glumica Branka Veselinović umrla je u 105. godini, a bila je najstarija glumica na svetu.

Bila je u srećnom višedecenijskom braku sa glumcem i prevodiocem Mladenom Mlađom Veselinovićem . Venčali su se 30. septembra 1948. godine. Sa njim je osnovala Fond Branke i Mlađe Veselinović za pomoć deci. Kako nisu imali dece, celog života pomagali su najmlađima.

„Zahvaljujući Miri Stupici započela sam ljubav sa Mlađom. Pripremali smo predstavu u kojoj smo Mlađa i ja igrali ljubavni par. On je igrao Bepu Ribara, a ja Ursulu Pulentu. Probali smo u dramskoj sali na mestu gde je nekada bila crkva, danas je tu Bajlonijeva pijaca. Na probama Mira Stupica primetila je kako se Mlađa i ja uverljivo grlimo“, pričala je ona i dodala:

„Pitala ga je da li ima devojku, on je rekao da nema. Znala je da sam ja bila bez momka. Onda je rekla: “Bilo bi mnogo lepo da vi budete par i privatno, ne samo na sceni”. Tada smo se svi smejali, ali mesec po mesec i mi smo počeli da se volimo, ljubimo, a venčali smo se 1948. u septembru. Ima takvih brakova da su se ljudi zaljubili u pozorištu“, otkrila je Branka u jednom intervjuu, prenosi Kurir.

I pored velike ljubavi, Branka i Mlađa nisu imali dece. Ali, to nikada nije obeshrabrilo glumicu, već je čitav život posvetila dobrotvornim organizacijama i naširoko je poklanjala ljubav upravo deci.

„Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu da imaju decu. Rekao je: „Da ste sa drugima u braku, imali biste i vi i Branka“. A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: „Volite se, ali dece nećete imati“, rekla je Branka za Pulsonline jednom prilikom.

Ona je za najmlađe često pravila lutke, pisala pesme, a poslednjih godina i kuvala je za siromašnu decu.

„Volela sam da imam decu. Lečila sam se. S Mlađom i sa mnom bilo je sve u redu, a na razvod zbog toga nisam pomišljala. Profesor Tasovac mi je rekao da u drugom braku partneri mogu da dobiju decu, a na tu opasku odgovorila sam: „Mi se volimo.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare