KIJEV U PANICI! Strah od TRAMPOVE pobede SVE VEĆI, ambasador UPOZORIO na MRAČAN SCENARIO koji čeka Ukrajinu u slučaju PROMENE VLASTI! 

Na godišnjicu početka sukoba e u Ukrajini, Vašington treba da saopšte nameru za prebacivanje dalekometih raketa, dronova i mlaznih aviona Ukrajini, izjavio je Majkl Mekfol, bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji

„Čini mi se da će to promeniti tok rata. Zabrinut sam što se pomoć pruža u malim serijama, a to omogućava da se nastavi zastoj koji sada vidimo u Ukrajini na bojnom polju. Time se sprečavaju Ukrajinci da krenu u kontraofanzivu. Ako se ova pat pozicija potraje mnogo meseci, onda će podrška Ukrajini u našoj zemlji postepeno opadati“, izjavio je Mekfol.

On tvrdi da će uz američku pomoć, Ukrajina uspeti da pobedi Rusiju ove godine.

„Već vidimo neke znake da se pomoć Ukrajini može smanjiti, posebno od republikanaca. Ako mislite da će se vojna i ekonomska pomoć nastaviti dugi niz godina, mislim da je to greška. Zato mislim da Ukrajincima treba dati svo oružje koje im je potrebno, i uvesti sve neophodne sankcije, kako bismo mogli da pobedimo 2023. godine“, rekao je Mekfol.

On veruje da će podrška Ukrajini u Sjedinjenim Državama početi da opada kada Donald Tramp aktivno počne svoju predizbornu kampanju. 

„Ako pogledate sociološka istraživanja, situacija se postepeno menja. Uticaj će imati i predstojeći predsednički izbori. Jedini kandidat koji je do sada najavio da će se kandidovati je Donald Tramp. On je skeptičan u pogledu pomoći Ukrajini. Prema tome, ako se kandiduje za izbore i bude svakodnevno na televiziji, drugim republikancima će biti teško da govore u korist Ukrajine“, rekao je Mekfol. 

Moguću američku podršku povezao je sa ukrajinskim pobedama na bojnom polju.

„Veoma je važno da su Ukrajinci prošle jeseni postigli uspeh. Njihova kontraofanziva je ostavila veoma snažan utisak. Svi su mislili da je Ukrajina blizu pobede. A Amerikanci vole pobednike. Dokle god vide da Ukrajinci pobeđuju, oni će navijati za Ukrajinu, a ako ne bude jasnih pobeda, onda će podrška opadati. I Putin je toga dobro svestan. Zato je sada toliko važno pružiti više pomoći Ukrajini“, rekao je Mekfol. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare