Brnabić najavila otvaranje novih fabrika u Nišu ove godine 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas da je Vlada Srbije u pregovorima sa osam stranih investitora i da će u toku ove godine biti otvaranja novih proizvodnih pogona i fabrika u Nišu

Dodala je da je u prethodnih 10 godina u Nišu i Nišavskom okrugu otvoreno 16.000 radnih mesta.  

 Biće otvaranje novih pogona i fabrika tokom 2023. i očekujem da mi, bez obzira na krizu sa kojom se suočava čitava Evropa i svet, nastavimo rast – poručila je premijerka.

Nakon posete Naučno-tehnološkom parku (NTP) u Nišu, premijerka je rekla da će Vlada nastaviti da ulaže u NTP jer je on poseban potencijal koji zavisi samo od nas, naših škola, naših fakulteta i naše pameti, a kako je rekla: „Imamo je“. 

Istakla je da se investicija u NTP državi vrati u proseku za manje od tri godine, tako da je to najbolja moguća investicija.

– Kada pogledate da u ovoj zgradi svakog dana radi više od 500 najpametnijih, najtalentovanijih i najkreativnijih ljudi i stvara dodatnu vrednost, onda je to nešto u šta mi treba samo da uložimo novac kao država i da gledamo kako se ta dodatna vrednost stvara u Nišu. Kada vidite da smo u ovaj NTP uložili nešto više od 12 miliona evra i sve se to vratilo u budžet, bilo gradski ili republički kroz poreze za manje od tri godine – objasnila je premijerka. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare