„SRBIJA OD MARTA U OPASNOSTI OD JAKOG ZEMLJOTRESA!“ Meteorolog upozorio na CRNE TAČKE UDARA i uporedio sa KATAKLIZMOM U TURSKOJ

Rano ujutro Tursku je pogodio jak zemljotres jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7. Zemljotres je izazvao velika razaranja i mnogo žrtava. 

Par sati pošto su dva jaka zemljotresa pogodila tursko-sirijsku granicu iz Sirije su takođe stigle jezive scene razaranja.

Meteorolog Milan Ristić uključio se u jutarnji program Kurir televizije gde se dotakao ove strašne nesreće koju su turski državljani preživeli.

Naime, on je otkrio da li takav zemljotres može da pogodi Srbiju, ali i koje su crne tačke udara.

– Zima je najbezbednija što se tiče našeg regiona. Već početkom marta postoje velike šanse da se pojave jači zemljotresi. Tako da polako ulazimo u taj nesigurniji period što se tiče zemljotresa. Sada možemo osetiti te neke manje zemljotrese, međutim, od marta možemo osetiti te jače zemljotrese od 5 stepeni Rihterove skale. Tako da je proleće standarno čupavo. Crne tačke su centralna Srbija i Kopaonik. Moja teorija kaže da gde god imate neko brdo, ono nije tu bezveze. Već postoji šansa za zemljotres – rekao je meteorolog, prenosi Kurir.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare