PUNE RUKE POSLA ZA NOVOSADSKU POLICIJU: Uhapšeni kradljivci bandera, pao diler iz Bačke Palanke, uhvaćeni pijani vozači

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhvatili su na delu dvojicu osumnjičenih za krivično delo krađa.

Dvadesettrogodišnji i sedamnaestogodišnji Novosađanin uhvaćeni su, na Rumenačkom putu, gde se izvode radovi na rekonstrukciji pruge, kako u zaprežna kola utovaraju bandere sa trafoima, vlasništvo „Železnica Srbije“.

Protiv obojice biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

PAO DILER IZ BAČKE PALANKE

Novosadska policija uhapsili je i Đ. B. (1977) iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da je on prodao heroin dvojici tridesetsedmogodišnjaka iz Bačke Palanke, kod kojih je policija pronašla tu drogu. Pretresom stana osumnjičenog, policija je, takođe, našla heroin.

Đ. B. je zadržan do 48 sati, a posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio mu je pritvor do 30 dana. Protiv dvojice tridesetsedmogodišnjaka biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

28 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA ZA 3 DANA

U periodu od 3. do 5. februara, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda u kojima je osam osoba lakše povređeno.

U istom periodu, na području Grada Novog Sada dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, tokom vikenda, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 1. 223 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključen 141 vozač i 11 vozila, a zadržano je 26 vozača, trinaest zbog vožnje pod dejstvom alkohola, pet zbog ponavljanja ili nastavljanja prekršaja, a osam zbog nasilničke vožnje.

Za nasilničku vožnju terete se vozači u Novom Sadu, Žablju i Baču, koji su vozili sa više od 2 promila alkohola u organizmu, kao i Novosađanin koji je, na relaciji Žabalj-Novi Sad, gde je dozvoljena brzina 80 km/h, vozio brzinom od 184 km/h.

Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare