HOROR U TURSKOJ Fudbaler pronađen mrtav pod ruševinama: Suprugu mu izvukli, njemu nije bilo spasa /FOTO/

Golman Ahmet Ejtup stradao je u zemljotresu koji je noćas pogodio regiju oko grada Gazijantepa!

Potraga spasilačkih službi je okončana tragično, jer je posle višečasovne traganja iz ruševina izvučeno njegovo telo.

Objavljeno je i da je njegova supruga pronađena i izvučena.

Strašne vesti je potvrio i klub Malatija, za koji je Ejtup branio.

Regiju na granici sa Sirijom je tokom noći pogodio razoran zemljotres, koji je gotovo sve sravnio sa zemljom. Prema prvim procenama, stradalo je više od 1.300 ljudi, a više od 5.000 je povređeno, međutim, strahuje se da će broj i jednih i drugih rasti.

Epicentar potresa bio je u blizini Gazijantepa, grada u kome borave srpski fudbaler Marko Jevtović i Lazar Marković. Oni su u tom trenutku bili u Antaliji, gde su pre dva dana igrali utakmicu i dobili slobodno od trenera.

Veliki deo tima se nije vratio u taj grad posle gostovanja, pojedinci su se raštrkali po Evropi, a među njima i rumunski fudbaler Aleksandru Maksim koji je otputovao do Nemačke.

– U Turskoj je haos, ja sam dobro u Nemačkoj sam. Dobili smo dva slobodna dana, pa sam došao ovde – rekao je Maksim za Sportal.

Njegova izjava o broju potencijalnih žrtava je šokirala.

– Razgovarao sam sa mnogim poznanicima, na sreću dobro su, ali je Turska u žalosti zbog svega što se dogodilo. Kažu mi da se procenjuje da će biti 6.000 ili 7.000 mrtvih.

Srpski fudbaler Lazar Marković je za Telegraf.rs rekao da ih je „samo Bog spasao“.

– Svi su jako uplašeni, zapravo cela Turska strahuje. Eto, nekoliko minuta pre nego što ste me pozvali ponovo je u Gazijantepu bio jak potres, osetio se i ovde u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se sa porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što pre smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare