SANKCIJE ZAPADA PROTIV RUSIJE: Da li je to tajni dogovor Vašingtona i Moskve da se Evropska unija ekonomski oslabi i raspadne?!

Sankcije Evropske unije protiv Rusije pokazuju jedno licemerstvo Zapada.

Gledajući grafikon zvanična statistika Eurostata, koji je zvaničlna statistika EU, a objavio je Politiko, koji je američki magazin koji ima evropsko izdanje i bavi se pitanjem koliko je i kakv bio uvoz iz Rusije od februara do avgusta 2022. iz toga se može videti kako je Zapad poštovao sankcije koje je uveo Rusiji.

Grafikon prikazuje koliko se povečao uvoz za tih 6 meseci od februara do avgusta 2022. u odnosu na 2021. za isti period.

Nemačka 33, Poljska 24, italija 100 posto, Francuska 84, Holandija 51, Belgija 78, Mađarska 132, Španija 51, Austrija 139, Finska pala za 7 posto, Slovačka 71 posto, Bugarska 116, Rumunija 35, Litvanija smanjila za 25, Slovenija povećala uvoz za 346 posto, Letonija smanjila za 8, Danska za smanjila 84 posto, Hrvatska povećala za 58 posto, Švedska smanjila za 60 posto, Irska isto smanjla za 20 posto, Kipar povećao za 138 posto, i Luksemburg 268 posto.

Treba da se zna da su SAD povećali dva puta uvoz iz Rusije. to je podatak objavljen u novembru 2022 u odnosu na 2021.

Americi ništa ne smeta da uvozi đubrivo, gas, naftu, a Rusi ne gade na američke čipove koje stavljaju u raketu. Ja ponovo kažem, ali mi ljudi ne veruju da je ovo zajednički projekat Amerike i Rusije protiv EU, jer niko nikada nije napravio analizu kako bi se sankcije odrazile na Evropsku uniju. Jer Amerikanci su rekli svojim poljoprivrednicima, da nastave da dalje uvoze veštačko đubrivo iz Rusije, samo to da ne saopštavaju javno, nego da uvoze koliko treba i da neće biti gonjeni.

Ta vest je objavljena kako u američkim, tako i ruskim medijima, Suština je u tome po mom mišljenu, da je Ukrajina sredstvo sa kojim će da udari Eu, jer Rusima i Amerikancima dojadilo da trpe Berlin i sve ostalo i ta ekonomska pravila EU. EU se ne piše dobro, a ove cifre to su zvanične i tu se vidi da u suštini u vreme ove kriza postoji puno licemrstva jer Ukrajina nije objavila rat Rusiji ili Rusija – Ukrajini jer su Ukrajinci potpisali sporazum sa Gaspromom da u slučaju bilo kakvih sukoba na teritoriji Ukrajine transport gasa se prekida.

Gas ide preko Ukrajine, onda Rusi plate transport gasa fino i uredno, onda dobro dođe Ukrajincima, da kupe oružje da pucaju po Rusima, to Rusi rade pa za pare od EU kope municiju sve što treba.

Naprosto Rusija nije SRJ, ne može hermetički da se zatvori. Ovo je udar na EU da se ona ekonomski oslabi i raspadne. Rusi i Amerikanci međusobno trguju zbog čega mnoge EU zemlje nisu spremne da ispoštuju sankcije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare