IGRA PRESTOLA U KIJEVU: Da li će Reznikov biti smenjen?! Za novog ministra odbrane viđen Budanov direktor vojne službe GUR 

Ukrajinski ministar odbrane Olekseij Reznikov mogao bi da napusti svoju funkciju, a na njegov mesto mogao bi da bude postavljen Kirilo Budanov, dosadašnji šef ukrajinske vojne obaveštajne službe GUR, javlja Ukrajinska pravda.

Ovaj mediji poziva se na svoje neimenovane sagovrnike i izvore iz ministarstva odbrane i kabineta predsednika Ukrajine.

Navodno se trenutno razmišlja na koju funkciju bi Reznikov trebao da bude prebačen, jer niko nema sumnju da on treba da ostane u timu Zelenskog. Kao jedna od opcija navodi se i postavljenje Reznikova za novog ministra prave, dok bi sadašnji ministar Denis maljuškin trebao da bude poslat za ambasadora u neku od evropskih zemalja.

Kao zamenik navodi se Budanov, koji bi trebao da sedne u fotelju Reznikova sa mesta direktora vojne obaveštajne službe GUR, dok se njegov zamenik za to mesto tek traži.

„Kirilu je veoma teškoda napusti GUR i ne želi da se pridruži Ministarstvu odbrane, jer je to ogromna birokratska mašina u

„Nisam imao nikakve razgovore o prekidu rada na ovoj funkciji. Svaki zvaničnik treba da shvati da na ovom položaju nije doživotno, da mora započeti jednu etapi i završiti je. Uopšte se ne stidim onoga što sam uradio. Definitivno ću imati šta da pokažem šta sam uradio, a za ostalo ćemo videti“, rekao je Reznikov.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare