PREDSEDNIK DRŽAVE U SKUPŠTINI POSLAO JASNU PORUKU: SLUŽIM SRBIJI, ne Rusiji ili Zapadu

Izložen sam napadima gde god se pojavim zato što nisam uveo sankcije Ruskoj Federaciji, ali time ne branim Ruse, već naše pravo da imamo stav i da sami donosimo odluke, rekao je predsednik. Ako rat u Ukrajini potraje, nagrabusili smo

Za razliku od pojedinih predstavnika opozicije, poštujem Rusku Federaciju i ne služim joj, kao ni Zapadu! Služim samo i uvek Srbiji! Ovo je juče poručio predsednik države Aleksandar Vučić na posebnoj skupštinskoj sednici o Kosovu i Metohiji. Vučić je istakao da je izložen napadima gde god da se pojavi jer nije uveo sankcije Ruskoj Federaciji. Prema njegovim rečima, on ovom odlukom ne brani Ruse, već brani pravo države Srbije da ima svoj stav i da samostalno donosi odluke!

Teže dolazi

Potpuno sam opterećen problemima koje Srbija ima i samo se time bavim i ne interesuju me drugi. Kako će se stvari odvijati? Mislim da će biti još teže
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije


Samostalni smo

Predsednik države rekao je da ga zanimaju samo problemi sa kojima se Srbija suočava, a ne bilo ko drugi.
– Smatram da je cena politike koju vodite dobra dok možete da izmerite. Ako ne budemo to mogli, ja ću doći i reći da ne možemo više da izdržimo. To je diskutabilna stvar. Ne zato što pripremam teren za uvođenje sankcija Rusiji, to slušam već sedam-osam meseci, već zato što smatram da Srbija treba samostalno da donosi odluke. Meni niko ne može da kaže da radim ni za Ruse, ni za Amerikance. Potpuno sam opterećen problemima koje Srbija ima i samo se time bavim i ne interesuju me drugi. Kako će se stvari odvijati? Mislim da će biti još teže. Mi nismo mogli da podržimo upad u Ukrajinu, jer držimo svoje interese, međunarodne principe. Mislim da su u političkom smislu ljudi sa Zapada napravili veliku grešku što su krenuli tenkovima jer su se Rusi ujedinili – istakao je Vučić.

Heroj sa Košara Ivan Antić: Busali su se u grudi, a nikog nisam video 1999. pored sebe

Ivan Antić, heroj sa Košara, juče je prisustvovao sednici Skupštine i svojim govorom rasturio lažne patriote, poručivši im da su se ‘busali u pileće grudi, a nikog pored sebe nije video 1999. godine’.– Ja sam 1999. sam ratovao na Košarama. Kad se vojska povukla sa KiM, ostao sam u Kosovskoj Mitrovici i borio sam se, za razliku od ovih danas koji ‘brane’ Kosovo i koji se busaju u patriotske pileće grudi. Ja sam se zaista borio za KiM da ostane u sastavu naše države, ali nikog od ovih nisam tada video pored sebe iako su bili u godinama kad su mogli da budu u sastavu vojske – rekao je Antić, dodajući da niko od samozvanih patriota nije uzeo pušku u ruke.
– Bili su momci dosta mlađi od njih koji su svoje živote dali kako bi KiM ostali u sastavu naše zemlje. A oni su se za to vreme šetali negde po Beogradu, Čačku, Parizu, vadili su indekse, operisali slepa creva, skidali mladeže…, sve to radili kako bi izbegli da idu u vojsku. Znam šta je rat, ne želim da ičije dete to doživi i retko kad možete naći pravog veterana koji će pozivati na rat. To rade uglavnom oni koji su se krili od rata, olako pozivajući sukobe, a ovo što ‘patriote’ danas rade upravo je pozivanje na rat – rekao je Antić.

Odgovarajući na pitanje poslanika Dveri Ivana Kostića ‘zašto je prekinuo institucionalnu saradnju sa Rusijom’, šef države je odgovorio da su geopolitičke okolnosti najlošije za nas u poslednjih deset do petnaest godina. 
– Znam kako to izgleda kod nas Srba: ‘Sad će Rusi da uzvrate’, a onda vidimo da debelu cenu plaćamo mi. Bio sam jedan od retkih koji se sreo sa Sergejem Lavrovom u septembru u Generalnoj skupštini u UN, zbog čega sam bio oštro kritikovan na Zapadu. Šta je problem, šta mi zamerate? Zaboravili ste da se taj susret desio? Ja nisam. Da li mislite da to treba da radimo svaki dan? Što ‘pomažete’ državi na taj način? Šta smo uradili protiv ruskih interesa? Ne mešamo se u sukobe. Ne služim Rusiji, služim samo Srbiji – rekao je Vučić.

Predsednik države je otvoreno pozvao celu opoziciju da realnije sagleda situaciju u kojoj se Srbija nalazi.
– Izložen sam napadima i pritiscima na svakom mestu gde se pojavim zbog neuvođenja sankcija Rusiji. I nikome nisam tražio „hvala“, jer time nisam branio Rusiju, već srpsku slobodu na svoj stav! Isto tako, šta vi hoćete, da pregovaramo ili ne pregovaramo o KiM? Samo mi recite da uradimo to, šta bismo dobili… Povlačenje investicija je nešto što ne bih poželeo nikome. Rusi su se dobro snašli, ali da li sankcije imaju uticaja? Svakako, i to velike! Taj ko vam priča drugačije obmanjuje vas –podvukao je Vučić. 

Vučić razotkrio prevaru Srđana Milivojevića

Predsednik Vučić je na Skupštini pokazao montiranu fotografiju gde se on navodno grli sa ‘kosovkim premijerom’ Aljbinom Kurtijem koju predstavnici opozicije objavljuju po društvenim mrežama.
– Pogledajte sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla. Ovo smo Kurti i ja, da li je tako? Tako izgleda. Mi se nikada nismo slikali ovako, niti smo se rukovali. Ovo je zapravo slika Kurtija i Dendijasa (grčki šef diplomatije Nikos Dendijas), samo je Srđan Milivojević iz DS umesto Dendijasa stavio moju sliku i obmanjivao javnost – rekao je Vučić pokazujući fotografije, podsetivši da je taj isti Milivojević ustvrdio i da se ‘Vučić napio od sreće kada je Đinđić ubijen’!?!

Mir prekopotreban

Govoreći o ratu u Ukrajini, predsednik države poručio je da taj sukob mora što pre da se završi.
– Što se nas tiče, Boga molimo da samo mir zavlada što pre. Vidim da je to zabranjena reč svuda, jer ne sme mir da bude, već mora da bude pobeđena jedna ili druga strana. Samo bi nas mir spasio, a ovako, svaki nastavak rata – mi nagrabusimo! Zato što niko neće nas da trpi, i to ne zbog sankcija Rusiji, već zbog toga da se Putin ne bi pozvao na kosovski presedan. On je to njima govorio u razgovorima, to su mi rekli Šolc, Makron i Šarl Mišel… Da li bi se u budućnosti pozivao na to ili ne, to je druga stvar. Imamo korektan odnos, ali mislim da ne treba da se igramo time i da bagatelišemo potencijalne pretnje koje dolaze sa Zapada. Nije ovde pitanje ljubavi, ideologije, već opstanka našeg naroda i države – zaključio je Vučić.  

NASTAVAK NASILJA
Šiptari napali Bobana
Đuzića (20) na Kosovu!

Predsednik Vučić juče je u Skupštini pokazao i fotografije Srbina Bobana Đuzića (20), koga su juče izboli Albanci u opštini Vitina na Kosovu i Metohiji. 
– Đuzić je zadobio dve ubodne rane u rame od strane dvojice Albanaca u selu Mogila, opština Vitina. Ovo je rezultat mržnje koju režim Aljbina Kurtija i njegovi mediji promovišu protiv Srba. Plašim se da će i na ovo zapadni partneri reagovati sa ‘obe strane moraju da se smire’. Moramo da tražimo mir zbog svih ovih ljudi… – apelovao je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare