UŽIVO SKUPŠTINA O KiM! Vučić: Naša pobeda bi bila da ne dozvolimo ulazak Kosova u UN, a verujem da to možemo da sprečimo

Poslanici Skupštine Srbije u 11 časova nastavili su danas posebnu sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, na čijem dnevnom redu je Vladin izveštaj o pregovirima sa Prištinom od septembra prošle godine do sredine januara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je, predstavljajući Izveštaj, rekao da je cilj otvoreni razgovor o izazovima sa kojima se država suočava, a ne prebacivanje odgovornosti.

On je izneo i plan od deset tačaka o politici Srbije u narednom periodu. Govorio je i o tzv. francusko-nemačkoj inicijativi, a kao posebno tešku istakao tačku 4 i to drugi stav, u kojem se navodi da se „Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji“.

Šefovi poslaničkih grupa vladajuće većine i opozicije izneli su juče svoje stavove.

Ne dozvolimo ulaz Kosova u UN

Srbija treba da održi balans, sačuva vitalne interese našeg naroda na KiM i ne dozvoli ulaz Kosova u UN, poručio je Vučić kao i da to smatra pobedom naše zemlje.

– Da ne dozvolimo ulaz Kosova u UN, verujem da to možemo, a svakako nećemo mi biti ti koji će to dozvoliti nekom drugom. Za one sledeće nisam siguran, a možda nas i Bog pogleda, pa neki bolji i odgovorniji dođu. Kako stvari stoje, plašim se da bi moglo da bude mnogo puta gore – rekao je Vučić, prenosi Kurir.

USARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare