POSADA GRČKOG PATROLCA OTVORILA VATRU NA TURSKE KOLEGE: Ovo je snimak okršaja na Egejskom moru! VIDEO 

Posada grčkog patrolnog čamca obalske straže ispalio je 5. januara ove gdine hice upozorenja na brod turske obalne straže koji je pokušao da ga udari u incidentu na Egejskom moru. Posle skoro mesec dana pojavio se i snimak tog incidenta.

Naime, neko od članova posade grčkog broda snimio je trenutak kada je turski patrolni čamac pokušao da se zaleti u grčki i kako posada grčko otvara vatru na turske kolege, koji posle nekoliko pokušaja odustaju od izguravanja.

Tog 5. januara grčka obalska straža navela je se da je „posada ispalila hice upozorenja u bezbednom sektoru i da se brod turske obalske straže povukao“ prema turskoj obali.

Grčka obalska straža saopštila je da je njeno plovilo bilo u misiji da identifikuje tri turska ribarska čamca u grčkim vodama kod ostrva Farmakonisija. U saopštenju se navodi da je grčka posada otvorila vatru nakon što ju je „uznemiravao“ čamac turske obalske straže, koji je u saopštenju „izveo opasne manevre sa namerom da napadne“ grčki brod.

U saopštenju se ne pominju povrede ili šteta na oba plovila tokom incidenta jugoistočno od grčkog ostrva Farmakonisi.

Incident dolazi pošto su odnosi između Grčke i Turske, istorijskih regionalnih rivala i nelagodnih saveznika u NATO-u, bili zategnutiji nego inače u protekle tri godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare