LAVROV: Zapad podržava Ukrajinu da stavi tačku na rusko pitanje! Nismo tražili pomoć ODKB za rat 

Lavrov optužio Zapad da podržava Ukrajinu da bi se stavila tačka na rusko pitanje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je danas Zapad da podržava Ukrajinu da bi se stavila tačka na „rusko pitanje“.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja boravi u poseti Kijevu, „rekla je da rezultat rata mora biti poraz Rusije, i to takav poraz da se ona decenijama ne oporavi“, rekao je Lavrov u televizijskom intervjuu.

„Nije li ovo rasizam, nacizam i pokušaj da se ‘reši’ rusko pitanje?“, dodao je on.

Šef ruske diplomatije je podvukao da izjave podrške sa Zapada Ukrajini vidi kao „pokušaj da se definitivno reši ‘rusko pitanje'“.

Rusija nije tražila pomoć ODKB

Rusija nije zatražila od država članica Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) pomoć u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu, javlja TASS.

Član 4. Ugovora o kolektivnoj bezbednosti predviđa da će u slučaju čina agresije na bilo koju državu članicu, sve ostale članice bloka odmah pružiti pomoć, uključujući i vojna sredstva, na njen zahtev, navodi TASS „Nijednoj od njih (članica ODKB) nismo se obratili sa takvim zahtevom.

Polazimo od toga da imamo sve što je potrebno da rešimo zadatke specijalne vojne operacije i okončamo taj rat koji je Zapad započeo preko ukrajinskog režima“, rekao je Lavrov.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare