EVO KOLIKA KAZNA PRETI UBICI VLASNIKA MENJAČNICE: Janićijevića izbo 20 PUTA, pa pobegao sa njegovim parama u Austriju! 

Novosadsko Više javno tužilaštvo izdalo je saopštenje povodom hapšenja osumnjičenog B. J. a povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Veterniku dana 24. januara u večernjim časovima, kada je na svirep i podmukao način lišen života vlasnik menjačnice Jovan Janićijević iz Novog Sada.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv B. J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

– U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti su određeni predmeti, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova – navodi se u saopšenju.

Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog, na osnovu predloga javnog tužilaštva doneto je rešenje o određivanju pritvora iz svih zakonskih razloga.

Kako se dalje navodi, osumnjičeni se nalazio u bekstvu, i isti je, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, Upravom kriminalističke policije – Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i policijskim organima SR Nemačke, lociran u inostranstvu gde je lišen slobode po raspisanoj međunarodnoj poternici Višeg suda u Novom Sadu.

– Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena – zaključeno je u saopštenju.

Podsetimo, prema saznanjima Kurira, B.J. je Janićijevića izbo u njegovom automobilu, a zadao mu je više od 20 uboda. Kobni su bili oni u srce i pluća.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare